İmamoğlu dümeni yeniden İBB başkanlığına kırdı: Adaylığını açıklayacağı tarih belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İmamoğlu dümeni yeniden İBB başkanlığına kırdı: Adaylığını açıklayacağı tarih belli oldu

POLİTİKA Haberleri

Değişim adı altında sert tartışmaların yaşandığı CHP’de Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İBB Başkanlığına aday olacağı konuşuluyor. Buna göre; İmamoğlu, 10-15 gün içerisinde adaylığını ilan edecek. Özgür Özel ile ilgili detay da oldukça dikkat çekti.

Mayıs ayında yapılan her iki seçimde de Cumhur İttifakı’na karşı üstünlük sağlayamayan ana muhalefette hareketli günler yaşanıyor.

İmamoğlu öncülüğündeki CHP kurmaylarının yer aldığı zızıntı zoom toplantısının yankıları sürerken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu bir başka isme devretme konusunda herhangi bir tutum değişiklik görülmüyor.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı “CHP ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" sözleriyle partililerinin öfkesini ikiye katlayan Kılıçdaroğlu, partisinini kurultaya götürmekte kararlı.

DÜMENİ YENİDEN İBB BAŞKANLIĞINA KIRDI

Gelişmeler bu yöndeyken Kılıçdaroğlu’na bayrak açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cephesinden sürpriz bir hamle geldi.

CHP kulislerinde İmamoğlu’nun, 10-15 gün içinde yeniden İBB Başkanlığı adaylığını açıklayacağı konuşuluyor.

İmamoğlu’nun “Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini hem de ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz” sözleri “yönünü İBB’ye çevirdiği” şeklinde yorumlandı. Kulisler de genel başkanlık konusunda net açıklama yapmayan İmamoğlu’nun, İBB’ye devam edeceği konuşuluyor. Bu kapsamda İmamoğlu’nun, “önümüzdeki 10-15 gün içinde İBB Başkanlığı adaylığını” açıklayacağı iddialar arasında.

ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERECEK

Cumhuriyet'in haberine göre; “Değişimcilerin” “İmamoğlu’nun desteğiyle Grup Başkanı Özgür Özel’’i kurultayda aday gösterecekleri” öne sürülüyor. Ancak, İmamoğlu’nun önderlik ettiği ve sızdırılan “çevrimiçi toplantısına” katılan Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Selin Sayek Böke gibi isimlerin bu listede bulunmayacağı ileri sürülüyor. Bu isimlerin tabandan ve seçmenden “zaten yıllardan beri partideler, değişim bu isimlerle mi olacak?” tepkisini gördüğü için yer almayacağı belirtiliyor.

DELEGE DAĞILIMI KRİTİK

İstanbul’un kurultaya 196 delege verdiği anımsatılarak “Bu 36 ilin sayısına eşit. İstanbul’da CHP’nin önde olduğu ilçe örgütlerine baktığımızda İmamoğlu destekçilerinin önde olduğunu görüyoruz. Bu açıdan kurultay çetin geçebilir” değerlendirmeleri yapılıyor. Ayrıca kurmaylar, “2018’de Muharrem İnce salondaki üyelerin desteğiyle iyi bir başarı yakalamıştı. Taban ve delegeler karşı karşıyaydı. Bu kurultayda ‘değişim’ söylemleri dikkate alınmazsa aynı atmosferle karşılaşabiliriz” görüşü dillendiriliyor.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...