CHP’de teşkilatlara konuşmayın talimatı

- Güncelleme:
CHP’de teşkilatlara konuşmayın talimatı

Politika Haberleri

Değişim isteyenlere sık sık CHP’deki ‘tartışma ve ifade’ özgürlüğünü hatırlatan, kendisinin de herkes tarafından rahatlıkla eleştirilebileceğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uygulamaları, söylemleriyle çelişiyor. Bir yandan ‘Parti kurul ve organlarını demokratikleştireceğiz’ diyen CHP lideri, diğer yandan parti yönetimine ve milletvekillerine sansür uyguluyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Uygulamaları CHP tabanında büyük tepki çeken Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in başında bulunduğu Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları birimi tarafından teşkilata gönderilen yazı âdeta sansür talimatnamesi gibi. Teşkilata nelerin konuşulup, nelerin konuşulmaması gerektiği anlatılan yazıda “Kutlama mesajlarının dışında dinî konulara girilmemeli. Türk ordusu ve Genelkurmay Başkanlığı ile ilgili eleştirel söylemlerde bulunulmamalı. Doğru da olsa söylenecek tek bir cümle dahi rakibin eline çok önemli bir fırsat verebilir. Türkiye’nin etnik ve mezhepsel, cinsiyet ve sınıfsal yapılanmalarına yönelik birleştirici söylemde bulunulmalı” denildi.

Yazıda “Parti’nin iç organlarında konuşulması gereken hususlar medya önünde konuşulmamalı. Partinin sıkıntılarını kamuoyunda konuşmak‘Bunlar daha kendi sorunlarını çözemezken ülkeyi nasıl yönetecekler’ algısı oluşturup, CHP’ye ve ülkenin geleceğine zarar vermekte. Sosyal medya hesaplarından yapılacak paylaşımlarda bireysel görüşler yerine parti politikasına uygun söylemler tercih edilmeli” ifadeleri kullanılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...