Yeniden aday olacak mı? Dikkat çeken kulis bilgisi: İmamoğlu’nun yol haritası belli oldu

- Güncelleme:
Yeniden aday olacak mı? Dikkat çeken kulis bilgisi: İmamoğlu’nun yol haritası belli oldu

POLİTİKA Haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir yandan “değişim” tartışmaları sürerken bir yandan da kurultay takvimi işliyor. Hafta sonu başlayan ilçe kongrelerinin ardından 16 Eylül’de ise il kongreleri başlayacak. Değişim çağrılarının sesi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun izleyeceği yol haritası ise merak ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) seçimin ardından başlayan “değişim” sesleri yükselmeye devam ediyor. Yerel seçimler için hazırlıkların başladığı CHP’de kurultay takvimi de bir yandan işliyor. Değişim ve yenilenme tartışmaları ilçe kongrelerinde başladı.

CHP’deki ilçe kongreleri süreci 10 Eylül’e kadar devam edecek. İl kongrelerinin başlangıç tarihi ise 16 Eylül olarak belirlendi. 15 Ekim’de bitecek il kongrelerinin ardından, Parti Meclisi’nin belirleyeceği tarihte olağan kurultay yapılacak.

FAİK ÖZTRAK'TAN DEĞİŞİM MESAJI

Tekirdağ Süleymanpaşa’daki ilçe kongresine katılan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, seçimin ardından başlayan tartışmalara ilişkin değerlendirme yaptı. Öztrak, “Bir seçim sürecinden geçtik, maalesef o seçimde kazanamadık. Ama bir şeyi görmemiz lazım. Bu seçimde bir gerçek ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Türkiye'de atılan her iki oydan bir tanesini aldı.” dedi.

Yeniden aday olacak mı? Dikkat çeken kulis bilgisi: İmamoğlu’nun yol haritası belli oldu

Tek düşüncelerinin oy oranını yukarıya taşımak olması gerektiğini belirten Öztrak, “Şimdi biz bunun üzerine daha fazla oyu inşa etmek yerine daha birinci günde başladık birbirimizle kavga etmeye. Tabii ki yenileneceğiz, yenileniyoruz. Bu kongreyi niye yapıyoruz? İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız değişecek, kurultay delegelerimiz değişecek, parti yönetimi değişecek. Bunların hepsi olacak. Süreci biz başlattık.” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU ADAY OLACAK MI?

CHP’de gözler bir yandan da Ekrem İmamoğlu’nun izleyeceği yol haritasında. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, liderlik yarışına girip girmeyeceği merak ediliyor.  Kulislerde konuşulanlara göre açıklamanın en geç gelecek hafta başında yapılması bekleniyor. İmamoğlu'nun bu açıklamasında, partide değişim vurgusunu kuvvetli bir şekilde yapması, buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olma niyetini dile getirmesi bekleniyor.

Kaynak: NTV Haber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...