Kılıçdaroğlu'nun büyük yalnızlığı: A takımı terk etti, Sarıgül'e sarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'nun büyük yalnızlığı: A takımı terk etti, Sarıgül'e sarıldı

Politika Haberleri

A takımının sırtını döndüğü Kılıçdaroğlu’na destek çıkan birkaç isimden biri olan Mustafa Sarıgül, CHP lideri için “2 seçimdir iktidar olamıyorsa görevi bırakmalı” demişti.

HABER MERKEZİ ANKARA - Seçim hezimetinden sonra kurmaylarının kendisiyle hem siyasi, hem de gönül bağını kopardığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yalnız kaldı. Bir zamanlar Kılıçdaroğlu’nun yanından ayrılmayan, adaylığını açıkladığı sırada gözyaşlarını tutamayan Özgür Özel, Engin Özkoç ve Engin Altay ile Muharrem Erkek, Bülent Tezcan ve Veli Ağbaba’nın aralarında bulunduğu birçok isim, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim çıkışının ardından CHP liderine sırtını dönmüştü.

Kılıçdaroğlu’nun yanında şimdilerde birkaç isim görülüyor. Bunlardan biri, aldığı kararlarla parti içerisinde ve CHP’ye yakın medyadan büyük tepki çeken Eren Erdem, diğeri ise Erzincan’dan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül.

Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nu destekleyerek, değişim isteyenleri vefasızlıkla suçlarken, kendisinin CHP liderine eleştirileri arşivlerde duruyor.

“İLK SEÇİMDE OLMAZSA ZOR”

Mustafa Sarıgül, 2012’de yaptığı bir açıklamada liderlerin hedeflerinin mutlak iktidar olması gerektiğini belirterek “Ben muhalif partisi olmam. Ben olursam başbakan olurum. Muhalefet partisi lideri olmak için Ankara’da bir gün bile oturmam” demişti.

Sarıgül “Bir siyasi parti lideri partinin başına geçtiği anda söke söke, fırtına ese ese Ankara’ya inmiyorsa daha sonra olmaz bu işler. Demirel geldi iktidar oldu, Özal geldi iktidar oldu, Ecevit geldi iktidar oldu, Tayyip Erdoğan geldi iktidar oldu. İlk seçimde olamıyorsanız çok zor bu işler” diyerek üstü kapalı olarak Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti.

“GÖREVİ BIRAKMALI”

2021’de yaptığı bir başka açıklamada ise Sarıgül, o dönem Genel Başkanlığını yaptığı ve geçtiğimiz haziran ayında CHP’ye katılma kararı alan Türkiye Değişim Partisinin tüzüğünde yer alan bir maddeyi hatırlatarak “Genel Başkan, partisini 2 genel seçim iktidara taşıyamıyorsa görevini kesinlikle bırakacak. Çünkü genel başkan koltukları zaman tüketme değil hizmet üretme yeridir” demişti.

Sarıgül’ün 2 yıl önce söylediği bu sözlere rağmen, 11 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu’na arka çıkması çelişki olarak değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...