YSK'dan AK Parti'nin Gümüşhane talebine ret

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
YSK'dan AK Parti'nin Gümüşhane talebine ret

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

YSK, AK Parti'nin Gümüşhane'de seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti. Kentteki seçim sonuçları itiraz sonrası yeniden sayılmış ancak sonuç değişmemişti. Kurum, ayrıca Ağrı'da 6 ilçede ve 3 beldede seçimin iptali, oyların yeniden sayımı veya mazbatanın iptaline yönelik başvurularını da reddetti.

Gümüşhane'de belediye başkanlığı koltuğuna MHP'nin adayı Vedat Soner Başer, AK Parti'nin adayı Ercan Çimen'i geçerek oturmuştu. AK Parti'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesi üzerine 16 bin 742 seçmenin oy kullandığı 80 sandığın 65'inde oylar yeniden sayılmıştı. 

Sayım sonucu MHP adayı Vedat Soner Başer'in oyu 2 artarak 6 bin 692'ye, AK Parti'nin adayı Ercan Çimen'in oyu ise 4 artarak 6 bin 145'e yükselmişti.

YSK'DAN RET GELDİ

AK Parti bu kez seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kapısını çalmıştı. YSK, AK Parti'nin Gümüşhane'de seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti.

6 İLÇE VE 1 İL VE 3 BELDEYE DAHA RET

YSK, Gümüşhane dışında  Tokat'ın Erbaa ilçesi Karakaya beldesinde, Elazığ'ın Arıcak ilçesi Büyükardı beldesinde ve Kayseri'nin Akkışla ilçesinde seçimlerin iptali talebi ile Ağrı'da oyların yeniden sayımı talepleri reddetti. 

YSK, CHP'nin Tekirdağ'ın Ergene ve Kapaklı ilçelerinde oyların yeniden sayımı taleplerini de kabul etmedi.

MHP'nin Aksaray'ın Sağlık beldesinde seçimlerin iptal kararının kaldırılması başvurusu ile Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde mazbatanın iptali başvuruları da reddedildi.

Kurul, İYİ Parti'nin Ordu'nun Çatalpınar ve Ünye ilçelerinde seçimlerin iptali taleplerini de kabul etmedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...