Eğitim uzmanı uyardı: Okulların kapatılma tarihi ileriye alınsın

Editör:
- Güncelleme:
Eğitim uzmanı uyardı: Okulların kapatılma tarihi ileriye alınsın
Eğitim Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinden eğitim-öğretim faaliyetleri de etkilendi. 2 haftalık ara tatilin 2 hafta daha uzatılmasıyla eğitim-öğretimde toplamda 4 haftalık bir ara yaşandı. Bu süreçte hem deprem bölgesindeki hem de diğer illerdeki öğrencilerin yaşadığı ders kayıplarının nasıl telafi edileceği konusu gündeme geldi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Deprem felaketlerinin ardından sömestir tatili 2 hafta daha uzatıldı. Böylelikle eğitim-öğretimde bir aylık ara yaşandı. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Doç. Dr. Selman Tunay Kamer, kalan sürenin bu yılki plan ve program için yeterli olmayacağını söyledi.

Kamer, kaybın engellenmesine yönelik şu tavsiyelerde bulundu: Okulların kapatılma tarihi ertelenmeli. Hafta sonları veya günlük derslerden sonra telafi programı yapılmalı. Eğer sınıfta öğrenme kaybı olan öğrenciler çok fazlaysa öğretmen ders dışı faaliyetler yürütmeli. Veliler de bu süreçte çocuklarıyla yakından ilgilenmeli. Sınava hazırlanan öğrenciler için süreç daha zor ve yorucu geçecek.

8’inci ve 12’nci sınıfta okuyanların ikinci dönem konularından muaf tutulması olumlu bir adım. Ancak öğrencilerin birinci dönem konularını bildiklerini düşünerek okula gitmemeleri sınav başarılarında ciddi anlamda düşüşe sebep olacak. Bu yüzden okula gitmeye devam etsinler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...