Elleriniz ayaklarınız ısınmıyorsa su için

Elleriniz ayaklarınız ısınmıyorsa su için

SAĞLIK Haberleri

Kış aylarında karbonhidratlı yiyecek tüketiminin arttığını, terlemenin azaldığını bu yüzden sıvı ihtiyacının da azaldığını söyleyen Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Ruhan Aşkın Uzel “Vücuttaki su kaybından doğabilecek kan dolaşımındaki aksaklık, vücut sıvı dengesini etkileyerek el ve ayaklarda üşümeye sebep olur” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kışın tüketilen su miktarının yazın tüketilenle aynı olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Uzel “Susamasanız bile günde en az 2-2,5 litre su için. Su vücuttan toksin atılmasına yardımcı olur. Her ne kadar bazı sağlık problemlerinin sebebi doğrudan su kaybına bağlanmasa da stres, uyku hâli, dalgınlık, baş ağrısı, unutkanlık, gerginlik gibi hayat kalitesini olumsuz etkileyen durumlar da su kaybından kaynaklanır. Kışın en şikâyet ettiğimiz durumlar olan el ve ayaklarda üşüme, sık idrara çıkmanın da sebeplerinden biri az su içmektir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...