Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Epilepsi değil damgalanmak korkutuyor

Düzenleyen:
Epilepsi değil damgalanmak korkutuyor

SAĞLIK Haberleri

Epilepsi ve Yaşam Platformu Başkanı Ebru Öztürk, Türkiye’de 950 bin epilepsili olmasına rağmen çoğunluğun iş ve sosyal hayattan dışlanmamak için epilepsili olduğunu çevresinden sakladığını söyledi.

Ziyneti Kocabıyık - Türkiye’de 950 bin epilepsili olmasına rağmen çoğunluğun iş ve sosyal hayattan dışlanmamak için epilepsili olduğunu çevresinden sakladığını söyleyen Epilepsi ve Yaşam Platformu Başkanı Ebru Öztürk  “Birçok kişi durumunun fark edilmemesi için kendini toplumdan izole ederek yalnız yaşıyor. Engelli grubuna da giremiyoruz. Çünkü engelin ispatlanması için görüntüleme gerekiyor. Epilepsi nöbetlerinin diğer rahatsızlıklar gibi süreklilik arz etmediği için belki senede bir kere gerçekleşen birkaç saniyelik nöbetin, bir kere çekilen EEG’de denk gelmesi söz konusu bile değil” dedi.   
Öztürk, işverenlerin de epilepsi hastasının görevi başında fenalaşabileceğini düşünerek “Sosyal izolasyona  işsizlik de eklenince epilepsi hastaları dünya çapında intiharda birinci sıraya yerleşiyorlar” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...