Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hastalardan bulaşma riskini azaltan sistem geliştirildi

Hastalardan bulaşma riskini azaltan sistem geliştirildi

SAĞLIK Haberleri

İzmir'de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli göğüs cerrahisi uzmanları, Covid-19 tedavisi sırasında yapılan drenaj işleminin getirdiği virüs yayılma riskini ortadan kaldıran HEPA filtreli sistemi geliştirerek dünyada da kullanılması için makale hazırladı.

Yoğun bakım veya servislerde yatan Covid-19 hastalarının akciğerlerinde biriken su ve havanın çıkarılması için drenaj tedavisi uygulandığını söyleyen Doç. Dr. Kenan Can Ceylan, “Bu sırada virüs bulaşma riski çok artıyordu. Biz de arkadaşlarımızla ameliyathanelerde kullanılan HEPA filtre sisteminden yola çıkarak drenaj için ikinci bir şişe daha tasarlayarak virüsün dış ortama yayılmasını engelledik” dedi. Sistemi geliştiren ekipte yer alan Doç. Dr. Serkan Yazgan ise “Hastanemizde yedi aylık bir süreçte bu sistemi uygulayan hiçbir ekip çalışanımızda Covid-19 hastalığına rastlamadık" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...