İlaç yan etkileri yaşlılarda fazla

Düzenleyen:
İlaç yan etkileri yaşlılarda fazla

SAĞLIK Haberleri

Akademik Geriatri Derneğinin Akılcı İlaç Çalışma Grubu’ndaki geriatri hekimlerinin önderliğinde, Türkiye'de alanında uzman ve yaşlı hasta konusunda tecrübeli öğretim üyelerinin katılımıyla “Türkiye Yaşlıda Uygunsuz İlaç Kullanım Kriterleri" oluşturuldu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

TİME kriterleri adı verilen bu kılavuzda yaşlılarda kullanılması sakıncalı olan ve kullanılmasında fayda bulunan ilaçlara yer veriliyor. Tıp mensuplarının kullanımına yönelik bu kılavuz cep telefonlarına indirilebilen bir uygulama ile de destekleniyor. Yaşlıların mevcut çok sayıda hastalıkları sebebiyle genellikle çok sayıda ilaç kullandıklarını belirten Akademik Geriatri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülistan Bahat Öztürk “Yaşlılarda çok sayıda ilaç kullanmanın yanında ‘uygun olmayan’ ilaçların kullanımının önüne geçmek gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...