İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

SAĞLIK Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Koca, 5-11 Haziran arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Haritaya göre, haftalık Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 55,20, Ankara'da 94,87, İzmir'de 32,04 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden, 5-11 Haziran arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını paylaştı.

KOCA: DÜŞME EĞİLİMİ DEVAM EDECEK
"İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz." diyen Bakan Koca, "Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek." ifadelerine yer verdi.

Tabloda yer alan verilere göre, haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 55,20, Ankara'da 94,87, İzmir'de 32,04 oldu.

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

"AŞI İLE BAĞIŞIKLIK KAZANACAĞIZ"
Bakan Koca ayrıca, son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimizi gösteren tabloyu da paylaştı.

Tabloya göre, son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller; Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta oldu.

Koca, paylaşımında aşının önemine vurgu yaparak, "Vaka sayılarında düşüş devam edecek aşı ile bağışıklık kazanacağız. Aşı ile bitecek." notunu ekledi.

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

BUGÜN YAPILAN 1 MİLYONUNCU AŞI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 1 milyonuncu aşıyı yapan doktor ile ekibinin yer aldığı hatıra fotoğrafı da paylaştı.

Koca, paylaşımında, "Saat 15.20’de, Balıkesir Altı Eylül 14 No’lu Aile Hekimliği Birimi ekibi tarafından yapıldı. Bu kez aşıyı yapan, sorumlu hekim arkadaşımız Süheyla Camcı Diri idi. Aşı kampanyamızda doktorlarımız da kolları sıvamış durumda. Sağ olun." ifadelerini kullandı.

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...