Anne sütüne rezene desteği

Anne sütüne rezene desteği

SAĞLIK Haberleri

Yeni annelerin emzirme döneminde çeşitli sorunlar yaşadığını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada kadınların bu dönemde bitkilerin gücünden faydalanabileceklerini hatırlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bu konuda hazırlanmış özel bitki çaylarının emzirme dönemindeki sıkıntılara çözüm olabileceğini anlatan Prof. Dr. Yeşilada “Mesela süt artırıcı etkisi ile bilinen rezene meyvesi, aynı zamanda bebeğin ve annenin gaz ve spazmların hafifletilmesinde yardımcı olur. Alman papatyası çiçekleri ise sancı ve spazmları azaltırken, iltihap giderici etkisi ile de iltihabı vücuttan atar. Ayrıca hafif yatıştırıcı etkisi ile annenin doğum sonrası artan stresinin dengelenmesinde yardımcı olur. Bu arada ısırgan otu da iltihaplanmanın giderilmesini ve ödemin bo-şaltılmasını sağlar” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...