Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kansere ‘dondurma’ tedavisi

Kansere ‘dondurma’ tedavisi

SAĞLIK Haberleri

Amerika’da yapılan Meme Cerrahları Birliği Kongresinde yayınlanan bir çalışmada 60 yaşın üstündeki meme kanseri hastalarında, eğer tümörleri küçükse ameliyat yerine krioablasyon olarak adlandırılan dondurma tedavisi ile de cerrahiye benzer sonuçlar alınabildiği bildirildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

194 hasta üzerinde gerçekleştirilen çalışmayı yorumlayan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, çalışmaya katılan hastaların tümörlerinin boyutlarının 1,5 cm’den küçük  ve yavaş seyirli olduğunu  ifade ederek “Bu hastalara cilde batırılan bir iğne ile 20 ile 40 dakika süren dondurma işlemi yapıldı. Bu hastaların 27 tanesi, uygulama sonrasında radyoterapi, 148 tanesi anti-hormon tedavisi ve yalnızca bir tanesi de kemoterapi aldı. 5 yıllık takip sonucunda hastaların sadece yüzde 2’sinde tümörün nüksettiği görüldü” dedi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...