Hamileler Covid aşısını güvenle yaptırabilir

Hamileler Covid aşısını güvenle yaptırabilir

SAĞLIK Haberleri

Aşılama hızının düştüğü şu günlerde uzmanlar özellikle riskli gruptaki kişilerin Covid-19 aşılarını mutlaka yaptırmalarını tavsiye ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Gebelikte akciğer kapasitesinin azalması, bağışıklık sisteminin değişmesi sebebiyle bebek bekleyen kadınların Covid-19  komplikasyonları açısından yüksek risk grubunda olduğunu söyleyen kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Sibel Zorbaş “Gebelerde Covid-19’a bağlı ölüm oranları yüzde 0,4 ile yüzde 2 arasında değişiyor. Bu oran gebe olmayan kadınlara göre yüzde 70 daha yüksektir. Ayrıca koronavirüse yakalanmış hamile kadınların yoğun bakım ihtiyacı da artmaktadır. Bu yüzden dünyanın önemli sağlık otoriteleri hamilelerin mutlaka Covid aşısı yaptırmaları gerektiğine dikkat çekiyor” dedi.

ERKEN DOĞUM RİSKİ ARTIYOR
Şu ana kadar elde edilen verilerin koronavirüs enfeksiyonunun bebeklerde sakatlığa yol açtığını gösteren herhangi bir bulguya rastlanmadığını hatırlatan Opr. Dr. Zorbaş “Ancak gebeliğin üçüncü ayında geçirilen Covid hastalığının bebeğe geçmesi veya anneye yapılacak müdahaleleri yapabilmek için erken doğum sıklığında yaklaşık üç kat bir artış gözlemlenmektedir. Anne adayları ülkemizdeki iki aşıdan birini doktorlarına danışarak tercih edebilirler. Dikkat edilmesi gereken nokta aşının ilk üç aydan sonra yaptırılması” diye açıkladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...