Paketli gıdalarla ilgili doğru bilinen yanlışlar

Paketli gıdalarla ilgili doğru bilinen yanlışlar

SAĞLIK Haberleri

Sağlıklı beslenme kuralları içinde paketli gıdalardan uzak durulması tavsiye edilir. Ancak uzmanlar gıda güvenliği için bazı gıdaların paketli olarak tüketilmesi daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Özellikle, süt, bitki çayları ve bazı donmuş sebzelerin tüketiminde paketli gıdaların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan MÜMSAD Genel Koordinatörü Gıda Mühendisi Ebru Akdağ “Gıda seçimlerimizde açıkta satılan, Bakanlık onay veya kaydı olmayan, ambalajı zarar görmüş ürünler yerine kanuni düzenlemelere ve kalite yönetim sistemlerine uygun şekilde üretilmiş ve paketlenmiş gıdaları seçmek daha sağlıklıdır” dedi.

PASTÖRİZE SÜT UYARISI
Özellikle tehlikeli mikroorganizma üretimi açısından riskli sokak sütü yerine pastörize edilmiş kutu sütlerin tercih edilmesi gerektiğini hatırlatan Akdağ, bitki çayı seçiminde de açıkta satılan çaylar yerine paketli çayların daha güvenilir olduğunu söylüyor. Her bitkinin kendine has etken maddesi olduğunu ve bunların doğru dozda tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Akdağ  “Açıkta satılan bitki çaylarının gramaj ayarı yapılmadığı için tükettiğimiz miktarın sağlık için risk oluşturup oluşturmadığını bilemiyoruz. Öte yandan, açık olarak satılan bitkilerin nereden toplandığını, yakınında kirli su olup olmadığını, içerisindeki böcek, larva gibi yabancı maddelerin temizlenip temizlenmediğini de bilemiyoruz. Bunların yanında bitkinin türünün doğru olması da önemlidir” dedi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...