Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşı olmayana PCR testi şart

Aşı olmayana PCR testi şart

SAĞLIK Haberleri

Covid-19’a karşı aşı yaptırmak gerektiğini söyleyen Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, aşı olmak istemeyenlerin de toplum sağlığının korunması için Covid-19 taşıyıp taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmesi gerektiğini bildirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yan yana oturulan otobüs, uçak gibi şehirler sarası toplu taşıma araçları ile sinema, tiyatro gibi yerlerde Covid-19 aşısı olmayanlardan PCR testi istenebileceğini açıklamasını değerlendiren Prof. Dr. Oğuztürk “Aşı yaptırmayanlara yönelik PCR testi uygulaması salgınla mücadeleye önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi. Henüz hayata geçirilmeyen uygulamaya başlanması durumunda, aşı olmayanlar, devlet hastanelerinde ücretsiz iki gün arayla PCR testi yaptırabilecek.

TEDBİRLERE UYMADA DAHA TİTİZ OLACAKLAR
PCR testinin aşı olmayanları kişisel kararları sonucu aşı olmayanların Covid-19 tedbirlerine daha sıkı uymaya yönlendireceğini ifade eden Prof. Dr. Oğuztürk "Sosyal alanları kullanacak olan kişiler PCR testlerinin pozitif çıkma tereddüdünden dolayı tedbirlere uyma konusunda daha titiz olacaklardır. Bunun dışında PCR testi uygulaması bu kişilerin sosyal alanlarda, kalabalık ortamlarda dolaşmalarını psikolojik olarak da kısıtlayabilir. Aşı olmayanlar, 'PCR testi yaptırdığımda pozitif çıkmaması için çok kalabalık ortamlara zaruri ihtiyacım yoksa gitmeyeyim' şeklinde ruh hâlinde de olabilir. Sosyal hareketlilik arttığında da bu kişiler hastalanırlarsa PCR ile ortaya çıkacağı için salgınla mücadeleye pozitif katkı sağlanacaktır” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...