Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ameliyat izine son! Bu yöntem ilk defa Trabzon'da uygulandı

Ameliyat izine son! Bu yöntem ilk defa Trabzon'da uygulandı
Fotoğraf Başlığı Ameliyat izine son! Bu yöntem ilk defa Trabzon'da uygulandi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde kadın doğum ameliyatlarında iz bırakmayan yöntem uygulanmaya başlandı. Bu Türkiye'de bir ilk oldu.

Kaydet
a- | +A

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde iz bırakmayan ameliyat yapıldı. İlk defa uygulanan yöntemle 65 ile 59 yaşındaki iki hastadan dikiş izi olmadan rahim ve yumurtalık alma operasyonu gerçekleştirildi. KTÜ Farabi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Ömer Demir, hastalardan birisinin organ sarkması diğerinin ise karın ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu, yapılan tetkiklerde kitle belirlendiğini söyledi.


Demir, her iki hastanın da VNOTES tekniği ile herhangi bir kesik ya da yara olmadan ameliyat edildiğine aktararak "Rahim ve yumurtalık alma ameliyatları, üç farklı yöntemle yapılır. Bunlardan birincisi açık ameliyat, ikincisi klasik ameliyat, üçüncüsü de minimal invaziv cerrahiler dediğimiz ameliyatlardır. Dünyada yeni gelişen teknolojilerden olan NOTES tekniği ile hastalarda ameliyat izi bırakamdık. Bu yöntem, sayılı merkezde gerçekleştiriliyor" dedi.

BAKMADAN GEÇME
Nefes almakta zorlanan hastalara ameliyatsız yöntemler umut oluyor
HABER

Nefes almakta zorlanan hastalara ameliyatsız yöntemler umut oluyor

BAKMADAN GEÇME
Sağlık Bakanlığı
HABER

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni karar: Ameliyat öncesi PCR testi kalktı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.