Bakan Koca: Vakalar 3 binde, büyük artış beklenmiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca: Vakalar 3 binde, büyük artış beklenmiyor

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Kovid-19) vakaları ile ilgili önemli bir bilgilendirme açıklaması yaptı. Koca yaptığı açıklamada "Covid vakaları 3 binlerde. Büyük bir artış beklenmiyor" ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından koronavirüste son durum ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Bakan Koca'nın o paylaşımı;

"Covid vakaları 3 binlerde. Büyük bir artış beklenmiyor. Turkovac’la ilgili bilimsel çalışmalar dünya bilim literatürüne girdi. Birçok çalışma saygın uluslararası dergilerde yayınlandı. Etkili, güvenilir bir aşımız var. Risk grubunda olanlar tereddütsüz Turkovac aşısı olabilirler."

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1597624076423827457

DİĞER SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI ARTTI

Öte yandan gazetecilerle konuşan Bakan Koca diğer solunum yolu enfeksiyonlarının arttığına dikkati çekerek, "Koronavirüs ile diğer üst solunum yolu enfeksiyonları birbirine karışmış vaziyette. İnfluenza (grip) ve RSV vakaları daha yoğun görülmekte. Taramalarımızda artık üçlü solunum yolu paneli bakacağız. Yani tek bir kit ile Influenza A, Influenza B, Kovid-19 ve RSV aynı anda bakılacak. Artık bir üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunda, Kovid mi, RSV mi, Influenza A veya B mi, hangisi olduğunu, yerli üretim kitten öğrenebilme ve yaygın kullanma imkanımız olacak. O da muhtemelen bir ay içinde devreye girmiş, ilgili hastanelerde kullanılıyor olacak. Bu konuda Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımızı görevlendirdim. Yerli imkanları değerlendirerek ülkemizde yerli multipatojen test kiti üretilecek ve çok kısa sürede yaygın kullanıma geçilecek." dedi. 

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...