Beyne direkt etki ediyor! Günde 1 tatlı kaşığı bile hafızayı uçuruyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Beyne direkt etki ediyor! Günde 1 tatlı kaşığı bile hafızayı uçuruyor

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uykusuzluk, stres, depresyon, iş ve günlük hayattaki yoğunluk nedeniyle hafıza problemleri ve unutkanlık sıkça yaşanıyor. Ancak herkesin evinde bulunan bir baharat bu soruna tam anlamıyla çare oluyor. Uzmanlara göre günde bir tatlı kaşığı bile etkisini gösteriyor.

Kekik, her evde bulunan baharatlardan biri. Yok kenarlarında bulunan ve çorak topraklarda bile büyüyen bu süper bitkinin hasadı haziran ayında yapılıyor, çiçeklendiği dönem olan ekim ayında ise toplanıyor. Kurutulan kekik kavanozlarda aylarda saklanıp faydalarıyla şifa dağıtıyor. 

Sık sık kullanılan ve doğal ilaç görevi gören kekik, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin. Kekiğin yağı, kurusu ve suyu da kullanılabiliyor. Bu yönü onu diğer baharatlardan farklı kılıyor. Yemeklere farklı bir aroma katan kekik, lezzetin yanı sıra sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. 

Beyne direkt etki ediyor! Günde 1 tatlı kaşığı bile hafızayı uçuruyor - 1. Resim

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN BAHARAT

Uzmanların belirttiği gibi kekiğin beyin ve sinir sistemine sağladığı etki, hafife alınacak türden değil. Öyle ki hafıza problemlerinin önüne geçiyor, unutkanlık sorunlarına doğal şifa sunuyor. İçeriğinde bulunan ‘karnosik asit’ beyin hücrelerini koruma altına alarak hafızayı güçlendiriyor.

Stresi de azaltan bu bitki, çayı yapılıp içildiğinde sakinleştirme görevi görüyor. Daha kaliteli uyku düzenine sahip olmak için de kekik ve kekik çayı tüketmek mümkün. 

Beyne direkt etki ediyor! Günde 1 tatlı kaşığı bile hafızayı uçuruyor - 2. Resim

KEKİK ÇAYI NASIL YAPILIR?

Neredeyse her yemekte kullanılan kekiğin çayını yapmak çok kolay. 1 tatlı kaşığı kuru kekiği kaynar suda 5-10 dakika demleyin. Ilık bir şekilde dilerseniz içine bal katarak tüketin. Düzenli olarak kekik çayı içmek vücutta oluşan pek çok problemi ortadan kaldırabilir. 

Kekiğin bilinen bir yan etkisi yok ancak yine de hamilelik gibi hassas dönemlerde kullanırken mutlaka bir uzmana danışmak gerekiyor. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...