Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

'BioNTech aşıları Delta varyantına karşı yüzde 42 etkili'

'BioNTech aşıları Delta varyantına karşı yüzde 42 etkili'
Fotoğraf Başlığı 'BioNTech asilari Delta varyantina karsi yüzde 42 etkili'

ABD’de yapılan bir araştırmada, mRNA aşılarının, özellikle de Pfizer/BioNTech aşılarının koronavirüsün Delta varyantına karşı fazla etkili olmadığı ortaya çıktı.

Kaydet
a- | +A

Temmuz ayında yapılan Mayo Klinik Sağlık Sistemi araştırmasında BioNTech aşılarının Delta’ya karşı koruyuculuğu sadece yüzde 42 çıktı. Temmuzda ABD’de Delta varyantı hakimdi.

MODERNA YÜZDE 76 ETKİLİ

Başkan Joe Biden yönetiminden bir yetkili, bu bulgu üzerine, “Eğer bu alarm zili değilse, ne alarm zilidir?” diye sordu. Delta varyantından önce enfeksiyona karşı genel koruyuculuk BioNTech’te yüzde 76, Moderna’da yüzde 86’ydı. İlk olarak Hindistan’da görülen ve akabinde tüm dünyaya yayılan Delta varyantında Moderna’nın koruyuculuğu ise yüzde 76. Amerikan ilaç devi Pfizer, Alman BioNTech firmasıyla birlikte bu varyanta özel aşı geliştireceklerini açıkladı.

BAKMADAN GEÇME
İsrail
HABER

İsrail'de araştırma: BioNTech bir tür göz enfeksiyonu ile bağlantılı olabilir

BAKMADAN GEÇME
Bakan Koca
HABER

Bakan Koca'dan biontech aşısı açıklaması

BAKMADAN GEÇME
HABER

'BioNTech en az AstraZeneca kadar kanda pıhtılaşma yapıyor'

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.