Grip olduğunu sandı: ‘Sessiz katil’ yüzünden kollarını ve bacakları kesildi

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
- Güncelleme:
Grip olduğunu sandı: ‘Sessiz katil’ yüzünden kollarını ve bacakları kesildi

Sağlık Haberleri  / Daily Mail

ABD’de öğretmenlik yapan Sherri Moody, gribe yakalandığını düşünerek, basit şikayetlerle gittiği hastanede hayatının kabusunu yaşadı. Doktorların ‘sessiz katil’ olarak adlandırdığı bakteri nedeniyle kollarını ve bacaklarını kaybetti.

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan lise öğretmeni Sherri Moody, bir okul gezisinin ardından kendini hasta hissetmeye başladı. Başlangıçta grip gibi sıradan bir hastalık olduğunu düşünerek geçiştirdi. Ancak daha sonra nefes almakta zorlanmaya başlayınca hastanenin yolunu tuttu.

Hayatında daha önce hiç acil servise gitmediğini belirten ve sağlıklı beslendiğinin altını çizen 51 yaşındaki Sherri’nin her iki akciğerinde de ‘Streptococcus’ bakterisinin neden olduğu zatürre geliştiği ortaya çıktı.

Sherri hastalığının ne olduğunu anlamak için internete başvurdu ve ciddi bir durumla karşı karşıya olduğunu hemen anladı. Sherri’nin hastalığı tahmin ettiğinden hızlı ilerledi. Zamanla böbrekleri ve akciğerleri iflas etmeye başladı.

Grip olduğunu sandı: ‘Sessiz katil’ yüzünden kollarını ve bacakları kesildi - 1. Resim

KOLLARI VE BACAKLARINI KAYBETTİ

Doktorlar onu tıbbi olarak yapay bir komaya soktu ve hayati organlara kan pompalayarak tehlikeli derecede düşük kan basıncıyla mücadele eden ilaçlar verdi. Ancak bu durum kan dolaşımının zayıflamasına ve uzuvlarına giden kan akışının azalmasına neden oldu. Kocası birkaç gün içinde eşinin uzuvlarının renk değiştirmeye başladığını söyledi.

Daha sonra Sherri Moody'nin bacakları diz altından kesildi, bir ay sonra da kolları dirsek altından kesilmek zorunda kaldı. Talihsiz kadın, uzuvlarının kaybıyla nasıl başa çıkacağını öğrenmek için dört ayını hastanede ve bir ayını da rehabilitasyon merkezinde geçirdi. 

Grip olduğunu sandı: ‘Sessiz katil’ yüzünden kollarını ve bacakları kesildi - 2. Resim

“MUTLU OLMAYI SEÇİYORUM”

Yaşadıklarına rağmen yılmayan kadın verdiği röportajda, “Zihinsel olarak çok güçlüyüm. Sadece mutlu olmayı seçiyorum. Bu arada bu durum sinir krizi geçirmediğim ve ağlamadığım anlamına gelmiyor. Ama bunun uzun sürmesine izin vermiyorum” diyor; eşi, arkadaşları ve ailesi günlük yaşamını sürdürmek için ona destek oluyor.

Grip olduğunu sandı: ‘Sessiz katil’ yüzünden kollarını ve bacakları kesildi - 3. Resim

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...