SMA’lı Altuğ için süre azalıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SMA’lı Altuğ için süre azalıyor

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Trabzon’da dünyaya gelen ve beş günlükken, topuğundan alınan kandan SMA TİP-1 kas hastası olduğu tespit edilen altı aylık Altuğ bebek, tedavisi için bütün hayırseverlerin desteğini bekliyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Trabzon’da bir huzurevinde işçi olan üç çocuk babası Ömer Bayraktar, oğlu Altuğ’un tedavisi için sosyal medyadan başlattıkları yardım kampanyası ile herkese seslerini duyurmaya çalışıyor. Altuğ bebeğin şu an Türkiye’de kullanılan “Spinraza” ilacını aldığını belirten baba Bayraktar “Bu ilaç, süreci yavaşlatan bir ilaç. Ancak fazla etkili değil. Kesin çözüm, Dubai’de yapılan fiyatı da 1 milyon 819 bin 500 dolar olan tedavi. Gerekli paranın sadece dörtte birini toplayabildik” dedi. 

"HASTALIK BELİRTİLERİ BAŞLAMADAN BU İLACI ALMALIYIZ"

Yurt dışındaki ilacı alabilmek için 2 yaş 13 kilo sınırı olduğunu hatırlatan baba Bayraktar “Bu sınırlama bizim için çok önemli ama en önemli şey, çocuğumuzda daha hastalık belirtileri başlamadan bu ilacı alabilmek. Çünkü belirtiler başlamadan bu ilacı alabilirsek, yüzde 95 başarı sağlanıyor. Oğlumuz şu an altı aylık ve 6,5 kilo civarında. Süremiz de çok kısıtlı. Çocuğumuz uyurken bile yatakta kontrol ediyoruz, bir yerinde bir şey var mı, bir şey oldu mu diye. Bu bizi parçalıyor. Psikolojik olarak da dayanamıyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...