CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Haluk Bayraktar’a ‘Atatürk Havalimanı’ cevabı: Siz ailece bizim için çok değerlisiniz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Haluk Bayraktar’a ‘Atatürk Havalimanı’ cevabı: Siz ailece bizim için çok değerlisiniz

Seçim 2023 Haberleri

Atatürk Havalimanı ile ilgili sözleri nedeniyle kendisine tepki gösteren Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a cevap veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Siz ailece bizim için çok değerlisiniz” dedi. Ancak Kılıçdaroğlu aynı zamanda Bayraktar'ı siyasallaşmakla suçladı. Haluk Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayarak cevap verdi. Bayraktar siyasallaştırma suçlamasına "Bizim bir tek “siyasetimiz” var Kemal Bey; “Milli Teknoloji Hamlesi” ile buna bağlı olarak “Tam Bağımsız Türkiye”. Bu çabalarımız sebebiyle şimdiye kadar teröristlerden, PKK’dan ve bu çevrelerin siyasi uzantılarından destek mesajları değil hep tehdit mesajları aldık ve hâlâ alıyoruz." sözleriyle karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirleneceği seçime 16 gün kaldı. Miting programlarını sıklaştıran liderler, son düzlükte seçmenin gönlüne girmek için var gücüyle çalışıyor. Bir yandan da seçmenlerin kendilerine yönelmesi için vaatlerini sıralıyor.

Bu vaatlerden biri de Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yeşilköy’de bulunan Atatürk Havalimanı’nın yerine uzay ve havacılık üssü projesi oldu.

HALUK BAYRAKTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Ancak Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda yapmayı söz verdiği bu projeye yerli ve milli İHA/SİHA üreticisi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabından tepkisini gösteren Bayraktar, “Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen “en iyisini” Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş.” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Haluk Bayraktar’a ‘Atatürk Havalimanı’ cevabı: Siz ailece bizim için çok değerlisiniz

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAYRAKTAR’A CEVAP

CHP Lideri Kılıçdaoğlu’ndan Haluk Bayraktar’a cevap gecikmedi. Bayraktar’ın paylaşımın alıntılayan Kılıçdaroğlu, önce “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey.” dedi. Ardından da Bayraktar ailesinin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Haluk Bayraktar’a ‘Atatürk Havalimanı’ cevabı: Siz ailece bizim için çok değerlisiniz

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş. 

HALUK BAYRAKTAR'DAN KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayan Haluk Bayraktar, "Kemal Bey, sizin gözünüzde hakikaten bir değerimiz olsaydı milletvekilleriniz, belediye başkanlarınız ve bazı ittifak ortaklarınız halkımıza yönelik teröre son veren yerli ve millî SİHA'larımızı “katil” olmakla suçladıkları zaman onlara karşı çıkar ve bu iddianın hiçbir şekilde gerçek olmadığı yolunda tek bir söz ederdiniz." ifadelerini kullandı.

"Üstelik şimdi tek kelime ile olsun siyasete değinmediğimiz halde ülkemiz ile gençlerimizin geleceği hakkındaki endişelerimizi dile getirdiğimizde “siyasallaştığımızı” iddia ediyorsunuz" diyen Bayraktar, "Biz, milyonlarca gencimizin parlak bir geleceğe sahip olması için mücadele ile meşgulüz ama asıl siyaseti siz, bizim ve üstelik milyonlarca gencin akın ettiği #TEKNOFEST'in açılış gününde festival alanı üzerinden yapıyorsunuz." şeklinde konuştu.

BİZİM BİR TEK SİYASETİMİZ: TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Bizim bir tek “siyasetimiz”  “Milli Teknoloji Hamlesi” ile buna bağlı olarak “Tam Bağımsız Türkiye” diyen Haluk Bayraktar, PKK ve uzantılarından destek mesajı değil tehdit mesajı aldığını söyledi. Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk firmalarının ve Türk gençlerinin birçok alanda artık dünyanın en iyisini yaptıklarını hatırlayın ve teknolojiyi geliştirecek firmaları çok uzaklarda aramayın Kemal Bey! Onları görebilmeniz için çevrenize biraz yakından ve dikkatli şekilde bakmanız kâfidir! Unutmayın; TEKNOFEST, bu milletin vicdanıdır.  Hedeflerimizi şimdiye kadar hiç durmadan savunduk ve bundan böyle de hem savunmaya, hem de bu yolda mücadeleye devam edeceğiz... Tarihimiz bu ülkenin ve halkın hem vicdanı hem de menfaati ile inatlaşmış örnekler ile dolu ve şimdi bu kişilerin hiçbirinin adı hatırlanmıyor... Ama, Vecihi Hürkuş ile Nuri Demirağ hâlâ gönüllerde..."

https://twitter.com/haluk/status/1651944589283020800

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...