HÜDA PAR 'yemin krizi' iddialarına son noktayı koydu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HÜDA PAR 'yemin krizi' iddialarına son noktayı koydu

Seçim 2023 Haberleri

TBMM'deki yemin töreninde kriz çıkaracağı iddia edilen HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu, iddiaları yalanladı. "Bu yalanı ve daha pek çok yalanı tekrarlayıp duran yalancılara inanmayınız" diyen Yazıcıoğlu, "Onlara güvenip memleketin idaresini onlara teslim etmeyiniz" diyerek herkesi bir kez daha sandıklara gidip oy kullanmaya davet etti.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne AK Parti listelerinden giren ve 4 vekil çıkaran HÜDA PAR, siyasetin gündemine oturdu. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili olan Serkan Ramanlı'nın "Meclis yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Yemin metni değişmeli" ifadesi ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

"BURADAN KİMSEYE EKMEK ÇIKMAZ"

Habersiverek.com'un yayınladığı videodaki sözlerinin cımbızlandığını belirten Ramanlı, tartışılan videonun ardından yeni bir açıklama daha yaparak, "Milletvekili yemini konusunda hiçbir tereddüt yok. Herkes kurallara uymak zorunda. Biz de uyacağız. Kimse boşuna algı peşinde koşmasın. Buradan kimseye ekmek çıkmaz" ifadelerini kullandı.

'YEMİN TÖRENİ KRİZİ'NE YALANLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de milletvekili yemininin HÜDA PAR’ın itirazları nedeniyle ertelendiğini iddia etti. Bu iddiaların ardından açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel BaşkanıZekeriya Yapıcıoğlu, "CHP yetkililerinin HÜDA PAR milletvekillerinin, Meclis'teki yemin töreninde kriz çıkaracakları yönünde iftirada bulunduğunu" kaydetti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; buna kimsenin itibar etmemesini isteyen Yapıcıoğlu, "Asırlarca İslam'ın sancaktarlığını yapmış necip milletimiz, günlerdir TBMM'deki yemin töreninde kriz çıkaracağımız yalanını tekrarlayıp duran zevata itibar etmeyiniz. Bu konudaki haberleri defalarca yalanlamamıza rağmen bu yalanı ve daha pek çok yalanı tekrarlayıp duran yalancılara inanmayınız. Sizleri aldatmaya çalışanlara kanmayınız" açıklamasında bulundu.

"MEMLEKETİN İDARESİNİ ONLARA TESLİM ETMEYİNİZ"

Yapıcıoğlu, herkesi bir kez daha sandıklara gidip oy kullanmaya davet ederek, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz buyurdular ki, 'Bizi aldatan bizden değildir.' Aldatmaya alışan, tekrar aldatır. Onlara güvenip memleketin idaresini onlara teslim etmeyiniz. Yüzleri kızarmayanlara 28 Mayıs günü sandıkta öyle bir ders verelim ki ömür boyu unutamasınlar. Yalanlarla, iftiralarla ülke idaresine talip olan kifayetsizler ülkeyi yönetemez. İcraatıyla tüm emperyalistleri rahatsız eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tarihi bir farkla bir daha başkan yapmak için sandıklara gidelim." (Kaynak: Anadolu Ajansı Derleme: Turkiyegazetesi.com.tr)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...