İçişleri Bakanı Soylu'dan Erzurum tepkisi: İstanbul'u kapatmak için yapılan bir iş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Soylu'dan Erzurum tepkisi: İstanbul'u kapatmak için yapılan bir iş

Seçim 2023 Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tvnet canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 'Bu seçimin konusu dışarısı' diyerek ABD ve Batı'yı işaret eden Soylu, "Bu seçim bay bay Kemal'le yapılan bir seçim değil" ifadelerini kullandı. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile ilişkilerine değinen Soylu, "Türkiye'de kim HDP ile kim kol kola girmek istiyorsa esas hedefi Amerika'yla işbirliği yapmaktı" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, konuk olduğu tvnet canlı yayınında gündeme ve seçime yönelik soruları cevapladı. 

Batı'da seçim olurken bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef alındığını söyleyen Bakan Soylu, "Amerika bunları fonluyor. Macaristan'da da yapıldı Bulgaristan'da da yapıldı. Türkiye bu oyunu değiştirdi. Biz seçimimizi Amerika ve uzantılarıyla beraber yapıyoruz" şeklinde konuştu.

'BU SEÇİMİN KONUSU İÇERİDEKİLER DEĞİL, DIŞARIDAKİLER'

ABD'nin 14 Mayıs seçimlerine dışarıdan müdahil olduğunu belirten Soylu, "Bu seçim bay bay Kemal'le yapılan bir seçim değil. Bu seçim kendini bitirmiş bir Akşener'le yapılan bir seçim değil. Bu seçimin konusu içerisi değil, bu seçimin konusu dışarısı. Amerikan Başkanı Biden, her şeyi konuşuyor." dedi.

'HDP İLE KOL KOLA GİRENİN HEDEFİ ABD İLE İŞBİRLİĞİDİR'

Soylu, ABD'nin Türkiye'de bir terör örgütü kurmak istediğini belirterek, "Türkiye'de kim HDP ile kim kol kola girmek istiyorsa esas hedefi Amerika'yla işbirliği yapmaktır. Kim yapıyorsa yapsın esas hedef Amerika'dır. Bu zamana kadarki CHP Cumhurbaşkanı adaylarının HDP'ye yaklaşım şekline bakın. Amerika bu işin patronajındadır. Almanya kullanıldığı hiçbir konuda inisiyatif sahibi değildir." ifadelerini kullandı.

ERZURUM'DA EKREM İMAMOĞLU'NA TAŞLI SALDIRI

Erzurum'da yaşananları değerlendiren Soylu, "Bu şekilde bir hır çıkarmaya çalışıyorlar ama Ekrem İmamoğlu devletin gücünü bilmiyor. Bu olaylardan bir şey çıkmaz, olan olaylar olur. Benim usulüm şudur. Planlanan bir olay var mı? Aniden gelişmiş olay mı? Siyaset buna teşnedir. Muhtarlık seçimlerinde bile ani olaylar çıkabilir. Orada kafamızı karıştıran sadece bir kişi var. Bir uzman çavuş. FETÖ'yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş. Adli kontrolle de serbest bırakılmış sanırım. Eğer bu şekilde bir miting yapılıyorsa provokasyona açıktır. Ben de yapıyorsam açık." dedi.

"SİYASETİN KURALLARINA UYMUYORLAR"

İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ifade eden Soylu, "Erzurum, İstanbul'u kaplamak için yapılan bir iş. Siyasetin ve seçimin kuralları var, bu kurallara uymayanlar var." diye konuştu. Provokasyonu Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı söyleyen Soylu, miting esnaf buluşması adı altında yapıldığının altını çizdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...