İYİ Parti lideri Akşener’den HDP itirafı: Halkta bu kadar tuttuğunu düşünmemiştim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti lideri Akşener’den HDP itirafı: Halkta bu kadar tuttuğunu düşünmemiştim

Seçim 2023 Haberleri

İlk tur sonuçlarını değerlendiren Akşener, 'HDP'nin masada olduğuna dair bu kadar büyük bir iddianın halkta bu kadar tuttuğunu düşünmemiştim.' dedi. Akşener ayrıca HDP'ye oy verenlerin arasında PKK'lıların da olduğunu söyledi.

14 Mayıs’ta yapılan seçiminde Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nın oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yeteri oy çoğunluğu sağlanamadı. Türkiye, 2. tura gidiyor... 

28 Mayıs'ta yapılacak 2. Tur oylamasına sayılı günler kalırken muhalefette ilk tur sonuçlarının yankıları devam ediyor.

"HALKTA BU KADAR TUTTUĞUNU DÜŞÜNMEMİŞTİM"

Bu kapsamda açıkladıkları anketlerin çok gerisinde kalan ve 2018 oylarında kayda değer bir artış sağlayamayan İYİ Parti’de eleştirilerin hedefinde.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında ilk tur sonuçları üzerinden bu eleştirilere yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

HDP’nin Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği desteği değerlendiren Akşener, “HDP'nin masada olduğuna dair bu kadar büyük bir iddianın halkta bu kadar tuttuğunu düşünmemiştim.” şeklinde konuştu.

Akşener ayrıca HDP'ye oy verenler arasında PKK'lıların da olduğunu ifade etti.

"BİR BAHANE UYDURMUYORUM"

İmamoğlu'nun Erzurum'da yaşadıkları sonrasında Kılıçdaroğlu'nun seçimi birinci turda kazanacağını sandığını belirten Akşener, "Bir bahane uydurmuyorum. Erzurum'dan sonra ben sayın Kılıçdaroğlu'nun 1. turda seçimi alacağına inandım ve bunu da belirttim." diye konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...