Numan Kurtulmuş: CHP, HDP'nin oyu olmadan Erdoğan'ın karşısında rakip dahi olamaz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Numan Kurtulmuş: CHP, HDP'nin oyu olmadan Erdoğan'ın karşısında rakip dahi olamaz

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "CHP, HDP'nin oyu olmadan kimi aday çıkarırsa çıkarsın, Erdoğan'ın karşısında rakip dahi olması mümkün değil. Zaten son 14 Mayıs seçimleri bunu açıkça ortaya koyuyor" dedi.

Türkiye, yeniden sandık başına gitmeye hazırlanıyor. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde yüzde 50+1 oy alan aday çıkmayınca Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 28 Mayıs'ta yapılacak olan ikinci tur için yurt dışında rekor katılım beklenirken, yurt içinde ise geri sayım sürüyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'nu mu tercih edecek merakla beklenirken, siyasi isimler de çalışmalarına hız verdi. Sayılı saatlerin kaldığı seçimler öncesi AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı programda seçim gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"CHP, HDP'NİN OY OLMADAN ERDOĞAN'IN KARŞISINDA RAKİP DAHİ OLAMAZ"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; A Haber'de yayınlanan bir programa katılan Kurtulmuş, "Biz başından itibaren diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi, HDP'nin oyu olmadan kimi aday çıkarırsa çıkarsın, Erdoğan'ın karşısında rakip dahi olması mümkün değil. Yani mücadeleye dahi girebilmesi mümkün değil. Zaten son 14 Mayıs seçimleri bunu açıkça ortaya koyuyor" dedi.

PKK elebaşısı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını da yapan teröristin yakalandığı operasyona yönelik değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, bu seçim enteresan bir şekilde PKK, PYD gibi bölücü terör örgütlerinin unsurlarının gizlenme gereği duymaksızın "Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanındayız. Erdoğan karşısındaki cepheyi destekliyoruz" anlamına gelecek mesajlar yayınladıklarını söyledi.

"MİLLETİ KANDIRMAYA KALKMAYIN"

Kurtulmuş ayrıca ''Biz seçimi kazanacağız, cezaevlerinin duvarlarını yıkacağız, tutsakları salıvereceğiz" gibi söylemlerde de bulunulduğunu, Van mitingi gibi bazı mitinglerde de CHP'nin yöneticileriyle HDP'li yöneticilerin çok yakın görüntüleri olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "Bunu biz söylediğimiz anda çok kızıyorlar. 'Hayır biz HDP'yle işbirliği yapmıyoruz.' 'İşte HDP, Yeşil Sol Parti falan onlar ayrı bir organizasyondur.' Ama milleti kandırmaya kalkmayın. Siyasi matematik de ortada. Eğer HDP'nin oyu olmasa Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44 oya ulaşması mümkün mü? Değil" ifadelerini kullandı.

"HANGİ MAHKEME KARARIYLA SALACAKSINIZ?"

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Selahattin Demirtaş'ın özgür kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" söylemlerine ilişkin soruya da Kurtulmuş, şu cevabı verdi:

"Hem hukuk devletinden bahsedeceksiniz hem diyeceksiniz ki 'Biz gelir gelmez Selo'yu, işte başkalarını içeriden bırakacağız.' Hangi hukukla, hangi mahkeme kararıyla? Siz niye kendinizi mahkemenin yerine koyuyorsunuz? Ya da diyeceksiniz ki 'Biz içerideki bütün tutsakları salıvereceğiz.' Neyle salacaksınız? Hangi mahkeme kararıyla salacaksınız?

Burada demokrasiye de uymayan, hukuk devleti anlayışına da uymayan ama sadece görünen o ki HDP'ye oy veren seçmenin gönlünü bir şekilde kazanacaklarını zannettikleri bir üslupla siyaset yapıyorlar."

"BİRİNCİ MAÇI KAZANDIK AMA KUPAYI ALAMADIK"

İkinci turda nasıl bir netice bekledikleri sorusuna Kurtulmuş, "Bu seçim tabiri caizse bir kupa finali. İki maçtan, iki ayaktan oluşuyor. Birinci turu, birinci maçı biz kazandık ama henüz kupayı almadık. Yani Cumhurbaşkanımız henüz millet tarafından tescillenmedi. Dolayısıyla 49.5 ya, buna bir yarım puan daha ihtiyaç var.

Nasılsa birileri verir diye kimse aman demesin. O 49.5 geride kaldı, şimdi sıfırdan başlıyoruz. 49,5'u alacağız. Artı o yarım puanın üzerine bir puan, 2 puan, 3 puan, 4 puan, 5 puan... Artık ne kadar milletimiz teveccüh gösterirse, çok daha yüksek bir oy alacağız ki kupanın ikinci ayağını da kazanalım" cevabını verdi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...