Bakan Bozdağ'dan Sinan Oğan açıklaması: İlkesel bir tutum ortaya koydu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Bozdağ'dan Sinan Oğan açıklaması: İlkesel bir tutum ortaya koydu

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sinan Oğan'ın 2'nci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını birtakım önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasında Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasıyla ilgili soru üzerine Bozdağ, ilk turda gösterdiği başarı nedeniyle Oğan'ı kutladı. 

Bozdağ, Oğan hakkında şu açıklamalarda bulundu;

"Dünkü açıklamasıyla esasında Sinan Oğan, ilkesel bir tutum ortaya koydu. Zira bugüne kadar ortaya koyduğu görüşler, savunduğu fikirler doğrultusunda bir tercihte bulundu. Çünkü tam bağımsız Türkiye'yi, terörle etkin ve kararlı mücadele eden bir Türkiye'yi isteyen Sayın Oğan, ortaya koyduğu politikalar çerçevesinde ilkeli duruşun gereği olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızı destekleme kararı açıkladığını ifade etti ki bu ifadeleri aynen doğru. Çünkü onun savunduğu ilkeleri bugün hayata geçirecek cumhurbaşkanı adayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eğer aksi bir durum olsa görüşleriyle, kendi savunduğu değerlerle de ters düşmüş olurdu. Sayın Oğan, ilkesel bir duruş ortaya koydu, savunduğu görüşlere sahip çıktı, terör örgütlerinin desteklediği birinin cumhurbaşkanlığına destek veremeyeceğini ifade etmiş oldu." 

PAZARLIK YAPILMADI

Sinan Oğan'ın, Türk siyasetinin yeni döneminde çok konuşulacak isimlerden biri olacağını ifade eden Bozdağ, herkesin Oğan'ı yakından takip edeceğini söyledi. 

Bozdağ, Türk siyasetinde bir Oğan gerçeği olduğunu artık herkesin görmesinde fayda olduğunu belirterek, "Ancak Sayın Oğan'ın bu açıklamasından sonra CHP'ye destek veren kesimler tarafından bir lince tabi tutulduğunu da görüyoruz. Çok ilginçtir. Yani Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı açıklamış olsa, kendi görüşlerini ayaklar altına alarak böyle bir tutum koymuş olsa Sayın Oğan'dan daha iyisi, güzeli olmayacaktı. Ama eğer onu değil de Sayın Cumhurbaşkanı'mızı destekleme kararı alırsa ondan daha kötü kimse yok." dedi. 

Oğan'a yapılan linç girişimlerini ve ilkel tutumu lanetleyen Bozdağ, bunun bir ahlak düşüklüğü olduğunu dile getirdi. 

Bozdağ, Oğan'ın, Erdoğan'a destek vermesi konusunda gündeme gelen "pazarlık" iddialarıyla ilgili soru üzerine de bunun pazarlık veya hesapla yapılmış bir birliktelik olmadığını vurguladı. (Kaynak: TRT)

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...