Son dakika: Millet İttifakı'ndan Sinan Oğan'la ilk temas: Davutoğlu 2. turu görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: 2. tur gözlerin çevrildiği Sinan Oğan, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşme Ankara’da görüşürken iki lider 28 Mayıs’ta yapılacak seçim ele alındı.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılan halk oylamasını geride bıraktı. Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı kazanırken cumhurbaşkanlığı seçimi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Kesin olmayan sonuçlara göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 49,5 oyu hanesine yazdırırken  HDP’nin desteğini alan 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 44,8’te kaldı. ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5,2 ile sürprize imza attı. 

Nitekim hiçbir aday 50+1 alamayınca 2. tura gidilecek.

Türkiye'nin ilk kez tecrübe edeceği 2. tur oylaması 28 Mayıs'ta yapılacak. 

Öte yandan milyonlarca seçmenin yeniden nefeslerini tutarak beklediği seçime 10 gün kalırken siyaset yeniden hareketlendi.

MİLLET İTTİFAKI’NDAN İLK BİRE BİR TEMAS

İkinci tur için kilit konuma gelen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Ankara'daki görüşmede ikinci tur seçimi görüşüldü.

HENÜZ AÇIKLAMA YOK

Görüşmeyle ilgili henüz resmi açıklama yapıldı.

OĞAN, KARARINI YARIN AÇIKLAYACAK

İkinci turda Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği merak konusu olurken Oğan konuyla ilgili 'Görüşüp, müzakere ederek kararımızı vereceğiz' açıklamasında bulunmuştu.

Sinan Oğan'ın kararını yarın duyurması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...