Terörle mücadele zaferi getirdi

- Güncelleme:
Terörle mücadele zaferi getirdi

Seçim 2023 Haberleri

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, "Türkiye’de ilk defa ‘tencere’ iktidarı yerinden edemedi. Terörle iş birliği algısı oluşturanlar kaybetti, terörle mücadele edenler kazandı. Seküler milliyetçi seçmen belirleyici oldu." dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, seçmenin sandıkta verdiği mesajı gazetemize değerlendirdi. Terör örgütleri ile mücadelenin seçimi kazandırdığına dikkat çeken Daşdemir, “Seçmenin verdiği en önemli mesaj, terör örgütleriyle iş birliği konusuydu. Terör örgütüyle iş birliği içinde olduğu algısı oluşan muhalefet kaybetti, terörle mücadele eden Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı. Türkiye’de ilk kez tencere, iktidarı yerinden etmedi” dedi. 

Seçimin belirleyici noktalarından birinin de seküler milliyetçi seçmen olduğuna işaret eden Daşdemir “Önümüzdeki dönemde bu milliyetçi seküler kesim daha belirleyici olacak, daha da ön plana çıkacak. Bunların yüzde 50’ler civarında net bir oylarının olduğunu gözlemliyoruz. Dağınık bir yapıdalar, ancak önümüzdeki süreçte toparlanma potansiyellerinin olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor” diye konuştu. Sandık sonuçlarında deprem bölgesindeki seçmenin de belirleyici bir etken olduğunu belirten Daşdemir “1999’da yaşanan depremin sonuçları bu kadar ağır değildi, ancak mevcut iktidarı nasıl sarstığını ve değiştirdiğini hatırlayacak olursak, bunun 10 katı büyüklükte bir deprem yaşadık. Buna rağmen bölgedeki seçmen Erdoğan’ı tercih etti. Kemal Kılıçdaroğlu ‘ücretsiz konut vereceğiz’ denemesine rağmen inandırıcı bulunmadı” dedi.

İyi Parti açısından seçimin bir kayıp olduğunu ifade eden Daşdemir, önümüzdeki dönemde Genel Başkan Akşener’e yönelik eleştirel söylemlerin yükseleceğini belirtti. Daştemir, İyi Parti’nin ideolojik temeli olmadığı için uzun vadede varlığını sürdürebilmesinin zor göründüğüne vurgu yaptı. 

“SAADET” BİTTİ

DEVA ve Gelecek Partileri’nin oransal bir sonuçları olmadığı için önümüzdeki döneme devam edip etmeyeceklerinin ciddi bir soru işareti taşıdığını kaydeden Hilmi Daşdemir, “Saadet Partisi diye bir partinin de artık kalmadığını net olarak söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...