PKK/YPG köşeye sıkıştı: Biz teröristleri vurdukça ses Ankara’dan geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
PKK/YPG köşeye sıkıştı: Biz teröristleri vurdukça ses Ankara’dan geliyor

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe - Kilit operasyonlarının tamamlanması ile Irak sınırının tamamen kontrol aldtına alındığını belirterek, ’“Biz teröristleri vurdukça ses Ankara’dan geliyor. Operasyonları durdurun diyorlar. Niye? Teröristler zor durumda, elebaşları operasyonların durmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale gelene kadar devam edeceğini belirtti. 24 Temmuz 2015’ten bu yana sürecin devam ettiğini söyleyen Akar, "Bir şekilde kendilerince akıllılık yapıp orada hendekler kazmak sureti ile ve oradaki masum insanları canlı kalkan olarak kullanmak sureti ile bir şeyler yapabileceklerini zannettiler. Fakat çok şükür orada yapılan mücadele sonucunda oradaki teröristler kazdıkları çukurlara gömüldüler. Bunlar tutunamayınca kendilerini sınır ötesine attılar." diye konuştu.

SIĞINAKLARI BAŞLARINA YIKILDI

Terör örgütü PKK'nın sınır dışında da YPG olarak ad değiştirdiğini belirten Bakan Akar, "Bunların hiçbir şekilde farklılıkları yok, bunlar aynı çerçevenin içinde olan teröristlerdir. Bunlar bizim oraya giremeyeceğimizi zannettiler. Irak sınırını tamamen kontrol ettik Pençe - Kilit’in tamamlanmasıyla birlikte. Orada tek tek kontrol edilerek alınan tedbirlerle beraber teröristlerin sığınaklarının hepsi başlarına yıkıldı ve yıkılmaya devam ediyor. Bunu en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar yapacağız.” dedi.

'BİZ TERÖRİST VURUYORUZ SES ANKARA’DAN GELİYOR'

Bakan Akar, teröristlerin çığlık çığlığa operasyonların durdurulmasını istediğini söyleyerek, “Son zamanlarda bu teröristlerin elebaşları çığlık çığlığa büyük panik içerisinde efendilerinden yardım istiyorlar. Eskiden bunlar efendilerinden silah mühimmat, araç ve gereç isterlerdi. Şimdi onu istemiyorlar. Çünkü artık onların bir fayda vermediğini, Mehmetçiğin karşısında bunların bir kıymeti olmadığını yaşayarak gördüler." dedi.

BİZ ORADA TERÖRİSTLERİ VURDUKÇA SES ANKARA'DAN GELİYOR

Terör örgütlerinin operasyonların durdurulmasını istediğini açıklayan Bakan Akar, "Biz orada teröristleri vurdukça ses Ankara’dan geliyor. Operasyonları durdurun diyorlar. Niye? Teröristler zor durumda, elebaşları operasyonların durmasını istiyor. Tahammülümüz kalmadı artık diyorlar. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın bizim yaptığımız planlama neyse tamamen ülkemizin hak ve menfaatleri nazarında, 85 milyonun menfaati neyse o noktada. Tamamen hudutlarımızın güvenliği bakımından” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...