Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayı Sevda Karaca kimdir? Sevda Karaca nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayı Sevda Karaca kimdir? Sevda Karaca nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Seçim 2023 Haberleri

Milyonlarca seçmen bugün sandıklara giderek tercihlerini yaptı. İlk oyların belli olmasıyla beraber partilerin ve Cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları merak konusu oldu. Ayrıca partilerin milletvekili adayları da sıkça araştırılıyor. Bu isimler arasında Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayı Sevda Karaca da yer alıyor. Peki, Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayı Sevda Karaca kimdir? Sevda Karaca nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

2023 seçim sonuçlarının yavaş yavaş belli olmasının ardından gözler milletvekili adaylarına çevrildi. Özellikle bazı adaylar sıkça araştırılıyor. Bu adaylar arasında Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayı Sevda Karaca da yer alıyor. Peki, Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayıSevda Karaca kimdir? Sevda Karaca nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? İşte detaylar...

YEŞİL SOL PARTİ ANTEP MİLLETVEKİLİ ADAYI SEVDA KARACA KİMDİR?

Sevda Karaca, 1984’te Adana’da tekstil işçisi bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2007 yılında Evrensel gazetesinde gazeteciliğe başladı. Hayat TV'nin (daha sonra adı Hayatın Sesi olarak değişti) kuruluşunda yer alan Karaca, televizyonun Ankara temsilciliğinin ardından Yayın Koordinasyonu üyesi oldu. Haftanın 4 günü canlı yayımlanan, işçi emekçi kadınları ana eksenine alan ve kadın mücadelesinin de önemli bir yayını olan Ekmek ve Gül kadın programının sunuculuğunu ve koordinatörlüğünü yaptı.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...