En düşük emekli maaşı açıklandı! 7500 emekli maaşı ne kadar oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
En düşük emekli maaşı açıklandı! 7500 emekli maaşı ne kadar oldu?

Şirket Haberleri Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merakla beklenen yılının ilk Kabine toplantısı tamamlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri en düşük emekli maaşına yapılacak zammı merak ediyor. 7500 emekli maaşı ne kadar oldu?

2024 yılının ilk Kabine toplantısı yapıldı. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşın ne kadar artacağı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri en düşük emekli maaşına ne kadar zam yapıldığını merak ediyor. 7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 

En düşük emekli maaşı açıklandı! 7500 emekli maaşı ne kadar oldu?

7500 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK VE BAĞ-KUR emeklisi 2024 yılı için en düşük maaşını 10 bin TL olarak duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında: "Geçen yıl son aylarda yaptığımız hesapla 16 milyon emeklimizin tamamına 1 defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emeklilerimiz de tıpkı diğer emeklilerimiz gibi yıl bitmeden 5 bin TL ödemelerini aldı" dedi. Emekli zamlarıyla arada oluşan farkı birbirine yakılaştıracak adımlar attıklarını söyleyen Erdoğan, SSK ve Bağ-KUR emeklilerinin 6 aylık artış oranının yüzde 42,6'ya yükseldiğini belirtti. 

SSK VE Bağ-kur emeklilerine ek zam yüzde 5 yapılarak emekli maaş alt sınırı 10 bin TL oldu. 

Düzenleyen:  - Şirket Haberleri
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...