Missafir, 2 yıl içinde Avrupa lideri olma yolunda ilerliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Missafir, 2 yıl içinde Avrupa lideri olma yolunda ilerliyor

Şirket Haberleri Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Modern konaklama sektörünün Türkiye’deki öncüsü Missafir, kısa ve orta vadeli kiralamaları yeniden tanımlıyor.

Pandemi ile hızlı bir evrim geçiren modern konaklama sektörü, şehir hayatının dinamizmine ve esnek yaşam tarzlarına uyum sağlayan yeni bir trend olarak ev konforu ile profesyonel hizmetleri birleştiriyor.

Teknolojik altyapısı ve geniş hizmet ağı ile dikkat çeken Missafir, 2300 evin yönetimini gerçekleştirirken, yılda 150 bin misafir ağırlıyor. Yenilikçi yaklaşımları ve genişleyen pazarıyla Missafir, küresel bir marka olma yolunda yükselişini sürdürürken, bu sene iki Avrupa ülkesini daha portföyüne ekleyerek 2 yıl içinde Avrupa’nın en büyüğü olma hedefiyle emin adımlarla ilerliyor. 

Kısa sürede sektördeki büyüme potansiyelini maksimize eden Missafir, son 3 yılda %7364 gibi bir büyüme oranı elde ederken, yakın tarihli hedefleri arasında Macaristan ve Slovenya gibi yeni pazarlara açılmak var. 

Missafir Kurucu ve CEO'su Mehmet Yüksel, şirketin başarısını şöyle özetliyor: "Missafir olarak, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına hızla uyum sağlayan ve onlara evlerinde hissettiren bir hizmet anlayışı sunuyoruz. Teknoloji ve yenilikçilik, bizim için sadece birer araç değil, aynı zamanda bu yolda ilerlerken bizi destekleyen temel değerler. Gelecekte de sektördeki liderliğimizi pekiştirecek ve global bir marka olma vizyonumuzu gerçekleştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz."

HEDEFİMİZ İKİ SENE İÇERİSİNDE AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLMAK

2023 yılında 150 bin misafiri ağırladıklarını dikkat çeken Yüksel, hedeflerinin 2 sene içinde Avrupa’nın lideri konumuna yükselmek olduğunu belirtti. Yüksel, “Kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’nin en hızlı büyüyen start-up’larından biri olarak, 2023’te Hırvatistan ve Karadağ pazarlarına da açılarak 2.5 kat büyüme gerçekleştirdik.  Missafir kurulduğu günden bugüne çok hızlı yol kat etti. Yatırımlarımızı hızlı bir şekilde alabilirsek iki sene içerisinde Avrupa’nın en büyüğü olma hedefimiz bulunuyor. Gelecek projeksiyonlarımızda New York veya Londra’da halka açılmak da var” diye konuştu.

MİSSAFİR DÜNYA MARKASINA DÖNÜŞME YOLCULUĞUNDA

Missafir’in teknolojik alt yapısının sektörde tek olduğunun da önemle altını çizen Mehmet Yüksel, “İnsanların konakladıkları yeri hızlıca değiştirdiği, istediği yerde bir kaç ay konaklayıp yeni bir eve, bölgeye, şehre hatta ülkeye geçtiği bir dünya geliyor. Dünyada bu yeni trendin beklentilerini karşılayacak bir arz henüz yok, Missafir ise bu yeni dünyaya tüm teknolojik altyapısıyla hazırlanıyor. Bu sayede bu topraklardan çıkan bir marka, bir dünya markasına dönüşecek. Bu alanda teknoloji üreten, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen ‘’ev konaklama markası’’ olarak hızlı bir şekilde pozisyon alan Missafir, Türkiye’de bu hizmeti veren ilk firma ve dünyada da sayılı firmalardan biri olacak” dedi. 

FRANSA'NIN SEKİZDE BİRİ KADAR İLANA SAHİP BİR PAZARIZ

4 ülkede 30 farklı şehirde ve 100+ lokasyonda 2300+ ev yöneten ve geçtiğimiz yıl Karadağ ve Hırvatistan pazarına da güçlü bir giriş yapan Missafir, son 3 yılda % 7364 büyüme oranıyla büyük bir başarı kazandı. Türkiye’nin bu sektördeki en büyük pazarlardan biri olmasını gerektiğini vurgulayan Mehmet Yüksel, “Türkiye, dünyanın en büyük beşinci turistik destinasyonu. Antalya ve İstanbul ise ilk 15’teki iki şehir. Aslında çok büyük bir ülkeyiz ve çok büyük potansiyelimiz olsa da kısa ve orta dönem kiralık ilan sayılarını dünyayla kıyaslarsak; Türkiye’de 110 bin ilan varken, Fransa’da 880 bin, İtalya ve İspanya’da 550 bin, Hırvatistan gibi nüfusu 3,8 milyon olan bir ülkede 220 bin, Yunanistan’da 200 bin ilan olduğunu görüyoruz. Missafir, bu sektörün lider markası. Hem lokasyon bazında hem de ev tipi bazında Missafir kadar çeşitlilik sunabilen başka bir marka şu anda yok. Dolayısıyla bir ev sahibinin evini kısa, orta ve uzun dönem kiralamak istediğinde aklına gelen ilk marka olma hedefimizde hızlı bir şekilde ilerliyoruz” diye konuştu. 

BU YIL MACARİSTAN VE SLOVENYA PAZARINA GİRECEĞİZ

Hırvatistan ve Karadağ pazarında da önemli bir rol üstlenen Missafir, 2024 yılında Maceristan ve Slovenya pazarının da kapısını araladı. Karadağ pazarına organik bir giriş yaptıklarını belirten Mehmet Yüksel, “Karadağ’da benzer bir iş modeli yöneten firma yoktu, operasyonu kurup sıfırdan başlatarak bölgeye organik olarak girdik. Yine Kuzey Kıbrıs’a organik girdik. Hırvatistan’da 150 evi yöneten bir şirket satın alması gerçekleştirerek, sadece altı ayda çok hızlı bir şekilde %75 oranında önemli bir büyüme gerçekleştirdik. Hırvatistan, Türkiye’den daha büyük bir ev konaklama pazarı. Biz girdiğimiz ülkelerde teknolojiyle know-how sağlıyoruz. Hırvatistan’da da yaptığımız satın almada da o şirkete pazarlamayı, teknolojiyi, global bakışı, fiyatlandırma stratejisini aktardık. Missafir olarak 2024 hedefimiz iki yeni ülkeye daha açılmak. Macaristan ve Slovenya’ya açılacağız. Orada iki farklı firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu pazarların ardından Yunanistan ile de ilgileniyoruz, orada da görüştüğümüz firmalar bulunuyor” dedi.

YENİ TURİZM KONUTU YASASI

Yeni yasanın sektördeki boşlukları kapatarak yasal alt yapının netleştiğini vurgulayan Mehmet Yüksel, tüm dünya ülkelerinde benzer hukuki uygulamalar bulunduğu da hatırlattı. Yüksel yeni yasa ile ilgili şu bilgileri verdi: 

“Yeni yasayla birlikte, ülkemizde kısa dönem kiralamalar hakkındaki gri alan kalktı ve yasal altyapı tamamen netleşmiş oldu. Konutların turizm amaçlı kiraya verilmesi faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, artık konutlarını 100 günden daha kısa süreli kiraya vermek isteyen herkesin bir dizi gerekliliği yerine getirerek “turizm konutu izin belgesi” almasını zorunlu tutuyor. Bu belge olmadan konutlarını kısa dönem kiraya veren ev sahiplerini çok ciddi para cezaları bekliyor.  Apartman, villa, rezidans gibi konaklama tiplerine göre çeşitli ayrımların bulunduğu yönetmelikte; girişi kendine özel olan müstakil villalarda herhangi bir izin gerekmezken, kısa vadeli konaklama hizmeti verilecek gayrimenkulün bir apartmanda olması durumunda ise tüm komşulardan izin alınması gerekiyor. Rezidanslar ise farklı bir statüde değerlendiriliyor. Rezidanslarda site yönetim planına ‘’kısa vadeli kiralama yapılabilir’’ maddesi eklenirse komşulardan izin gerekmeksizin turizm konutu başvurusunda başvurulabiliniyor” 

PORTEKİZLİ, BELÇİKALI, DUBAİLİ YENİ YATIRIMCILARLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Bugüne kadar 4 yatırım turu gerçekleştirildiklerini belirten Mehmet Yüksel, yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi. ‘’2020’de Tohum Öncesi yatırım turunda 1.9 milyon dolar değerlemeyle 11 melek yatırımcıdan yatırım aldık. 2020'nin sonunda Tohum yatırım turunda 3 milyon dolar değerleme üzerinden bir yatırımla devam ettik. Pandemi sırasında yeni normal dönemin etkisiyle ciddi bir büyüme elde ettik. Daha sonra 2021'de Köprü yatırım turunda 15 milyon dolar değerleme üzerinden, en son ise 2022'nin sonunda Pre-Serie A yatırım turunda ise 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1,1 milyon dolar yatırım aldık. Yatırımcılarımız arasında hem kurumsal şirketler, hem de bireysel yatırımcılar var. Kurumsal yatırımcılarımız Koç Holding Unvest Fonu ve Ege Yapı GSFY fonu. Bireysel yatırımcılarımız olarak ise Agah Uğur, Özgür Günaydın, Mehmet Onarcan, Altay Tınar, Mehmet Çelikol, Murat Erden, Alper Şener, Çağlan Mursaloğlu gibi isimleri sayabilirim. 29 melek yatırımcımız bulunuyor.‘’

"Missafir olarak yatırım yapacağımız bölgelerde özellikle pazarın potansiyelini, pazar ve rekabet koşullarını değerlendiriyor, giriş ve büyüme stratejisini de pazar dinamiklerine göre özelleştiriyoruz. Pazara hızlı girebilmek ve lokal deneyimi bünyemize katmak için yerel iş birliklerine çok önem veriyoruz. Bunu yaparken de sinerji yakaladığımız bölgelerde hem satın almalara devam edecek hem de kendi operasyonumuzu kurup organik büyümeyi hedefliyoruz. Yeni Serie A yatırım turuna Ocak ayında çıktık."

Missafir, pazarı ve markayı büyütebilecek, başka kapılar açabilecek yatırımcılarla görüşmelerini sürdürüyor. Portekizli, Belçikalı, Dubaili yabancı yatırımcılar ve iki Türk yatırımcı ile görüşen Missafir, yakın zamanda bu yatırımların netleşmesini bekliyor.

Düzenleyen:  - Şirket Haberleri
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...