Kartal, Belgrad'da 4 attığı Partizan karşısında bu defa kısa kesti

Kartal, Belgrad'da 4 attığı Partizan karşısında bu defa kısa kesti

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar, Gökhan Töre'nin yıldızlaştığı maçta Demba Ba'nın penaltıdan 57 ve 62'de attığı gollerle Sırp temsilcisini mağlup etti.

Ligde üst üste aldığı mağlubiyetlerin yarasını Avrupa'da sarmak isteyen Beşiktaş, Partizan karşısında oynadığı futbol ve peş peşe gelen gollerle taraftarlarının gönlünü aldı: 2-1. UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna yenilgisiz devam eden siyah-beyazlılar ilk düdükten itibaren oyunu tek kale oynamaya başladı. Gökhan Töre, Olcay ve Demba Ba üçlüsüyle öne geçecek fırsatlar yakalayan siyah-beyazlılar, 27. dakikada gol sevinci yaşadı ancak maçın hakemi, Sivok'un golünü daha ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Rakip yarı alanda baskılı oynayan ve rakibini hataya zorlayan Beşiktaş, yakaladığı fırsatları beceriksizce harcayınca ilk yarıda golsüz sona erdi.
Bambaşka ikinci yarı
Temposunu ikinci yarıda da devam ettiren Beşiktaş, 48. dakikada Olcay'ın şutuyla gol aradı ancak ceza sahası içinde rakibin eline çarpan topta herkes penaltı diye ayağa kalksa da maçın Rumen hakeminin kararı devam oldu. Ancak Gökhan Töre 56. dakikada yerde kalınca Tudor bu kez beyaz noktayı göstermek zorunda kaldı. Topun başına geçen Demba Ba kaleciyi ters köşeye yatırarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirirken, 6 dakika sonra tabelayı bir kez daha değiştirtti. Oğuzhan'ın uzun pasıyla rakibini ikiye bir yakalayan siyah-beyazlılarda Gökhan Töre hızla taşıdığı topu bomboş bekleyen Demba Ba'ya çıkartınca Senegalli yıldız tek dokunuşla skoru 2-0 yaptı. Skorun rahatlığıyla geriye yaslanmaya başlayan Beşiktaş, 77. dakikada Markovic'in uzaktan şutuyla kalesinde golü gördü: 2-1. Son dakikada Partizan'ın kullandığı serbest vuruşta Cenk'in yaptığı müthiş kurtarış sonrasında Lazovic'in topu direğe nişanlaması Beşiktaş adına şans anı oldu. Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrılarak gruptan çıkma konusunda büyük bir avantaj elde etti.
Hüseyin Eroğul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...