Vodafone İstanbul Maratonu'nu ilk defa bir faslı atler kazandı

Vodafone İstanbul Maratonu'nu ilk defa bir faslı atler kazandı

SPOR Haberleri

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani, kadınlarda da Etiyopyalı Amane Gobena birinci oldu.

42 kilometre 195 metrelik yarışı 2.11.53'lük derecesiyle birinci sırada bitiren Chani'yi Etiyopyalı Gebo Burka ve Kenyalı Michael Kiprop takip etti. Chani'nin iki elini açarak dua etmesi finiş noktasındaki vatandaşlardan büyük alkış aldı. Erkeklerde Türk sporculardan en iyi dereceyi Fatih Bilgiç, 9. olarak elde etti. Türk sporculardan Mert Girmalengesse 12, Bekir Karayel de 14'üncü sırada finiş gördü.
Kadınlarda ilk iki Etiyopya'dan
Kadınlarda Etiyopya'dan Amane Gobena, 2.28.46'lık derecesiyle ilk sırada yer alırken, aynı ülkeden Salomie Getnet ikinciliği elde etti. Ukraynalı atlet Olena Burkovska ise üçüncü oldu. Türk sporculardan Elvan Abeylegesse, 2.32.15'le beşinci, yarışı uzun süre lider götüren Ümmü Kiraz ise 2.32.52'lik derecesiyle altıncı sırada yer aldı. Bir başka Türk sporcu Nilay Esen ise sekizinci oldu.
15 Kilometre Koşusu'nda kadınlarda Etiyopya'dan Tsige Abebaw birinci, yine aynı ülkeden Leweteng Hailemichael ikinci, Kenya'dan Muthonti Gachunga üçüncülüğü elde etti. Bu kategoride Türk sporcu Esma Aydemir yarışı beşinci sırada yarışı tamamladı. Erkeklerde ise 44.03'lük derecesiyle Kenya'dan Amos Kipruto birinci oldu. Etiyopyalı Chala Lelisa Debele ikinci, aynı ülkeden Nigussie Bekele üçüncü oldu. Türk sporcu Şeref Dirli beşinci sırada yer aldı.
10 Kilometre Koşusu'nda erkeklerde İtalyan Andrea Azzarelli birinci olurken, kadınlarda ilk üç sırayı Türk atletler aldı. Nerime Sinem Erbirer'in birinciliği elde ettiği yarışta Nigar Derin ikinci, Neşe Şahin de üçüncü oldu.


Bİlal Erdoğan da koştu
Türkiye'nin düzenlediği en önemli spor organizasyonlarından biri olan Vodafone İstanbul Maratonu, her yıl olduğu gibi bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. Katılımın yüksek olduğu halk koşusunda gencinden yaşlısına binlerce kişi bir kıtadan diğer kıtaya geçmenin keyfini yaşadı. Halk Yürüyüşü'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra, siyaset, spor ve sanat dünyasından bir çok ünlü katıldı. Boğaz Köprüsü üzerinde ise ilginç görüntüler oluştu. Kitap okuyanlar, evlenme teklifi yapanlar, doğum gününü kutlayanlar, kemençe-tulum eşliğinde horon tepenler, tavla oynayanlar dikkatlerden kaçmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...