Malezya'nın dev uçağı, Real Madrid'de

Malezya'nın dev uçağı, Real Madrid'de

SPOR Haberleri

Malezya Havayolları, geçen yıl yaşadığı iki olayın ardından bir türlü toparlanamadı.

İspanya'nın en önemli dünya markaları arasında yer alan Real Madrid Futbol Takımı, Malezya Havayolları'ndan kiralanan Airbus A380 tipi uçakla önce Avustralya'ya ardından da Çin'e uçuyor. Yolculuğun ilk ayağı dün sabah İspanya saati ile 10.00'da başladı. Madrid'ten havalanan Malezya Havayolları'ndan kiralık Airbus A380 tipi çift katlı uçak, 80 yolcusu ile önce Kuala Lumpur'a indi. Burada yakıt ikmali yaptıktan sonra Sydney'e geçen takım önümüzdeki günleri 3 hazırlık maçı yapacak. nbsp;
Avustralya'ya gerçekleştireceği uçuşun ardından Real Madrid yine Malezya Havayolları'nın A380'i ile Çin'de Guanghzao'ya geçecek. Burada turnuvaya katıldıktan sonra Madrid'e dönecek.
MALEZYA HAVAYOLLARI A380'LERE MÜŞTERİ ARIYOR
Filosuna iki yıl önce A380'leri katan havayolu, yaşadığı türbülanslı günlerin ardından küçülme kararı almıştı. Geçen yıl uçaklarından biri Pasifik Okyanusu'nda kaybolan Malezya Havayolları'nın bir Boeing 777 yolcu uçağı da Ukrayna hava sahasında uçarken yerden atılan bir füze tarafından düşürülmüştü.
İki olayın ardından yolcu sayısı hızla düşen Malezya Havayolları filosunu küçültürken bir yandan da yüksek doluluk oranları yakalayamadığı hatlardan çıkmaya başladı.
THY'YE TEKLİF EDİLMİŞTİ
Malezya Havayolları, bu süreç içinde filosundaki iki A380'i Türk Hava Yolları'na kiralamayı önermişti. Nisan ayında Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Hamdi Topçu, bu görüşmelerin yapıldığını belirtmiş ancak anlaşma gerçekleşmemişti. Uçaklara müşteri arayan Malezya Havayolları'nda toplam 6 adet A380 bulunuyor. Bu uçaklardan dördü yolcu operasyonlarında kullanılırken ikisi talep doğrultusunda charter olarak adlandırılan tarifesiz seferlerde kiralanarak uçuyor.
UÇAKTA 'NAMAZ KILINACAK ALAN'
Malezya Havayolları'nın A380 uçaklarında 8 first, 66 business ve 420 ekonomi toplam 494 koltuk bulunuyor. First class'a 12 yaş altında çocuk almayan şirketin A380'lerinde 5 ayrı noktada yolcuların namaz kılabilecekleri, sağ taraftaki kapıların önünde ayrılmış alanlar yer alıyor.
Malezya'nın dev uçağı, Real Madrid'de

KAYNAK: KOKPIT.AERO


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...