Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası Adana'da başladı

/ Kaynak: AA
Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası Adana'da başladı

SPOR Haberleri  / AA

Adana'nın ev sahipliğinde yapılan 23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.

Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda yapılan açılış töreninde, şampiyonaya katılan Türkiye, Avusturalya, İtalya, Japonya, İsveç, Venezuela, Kanada, İngiltere, Almanya, İran, Meksika, ve Güney Afrika ülkelerinin sporcuları ve teknik heyetleri bayraklarıyla geçiş yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin ve küçük öğrencilerin jimnastik gösterilerinin ardından Dünya Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Maureen Orchard, yaptığı konuşmada, organizasyonun yapılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan Türkiye'ye teşekkür ettiğini belirten Orchard, ''Umarım 2020'de de olimpiyatlar burada yapılır'' dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe de Arjantin'den olimpiyatlarla ilgili müjdeli bir haber beklerken Adana'da 12 ülkeden 200'den fazla sporcuyu ağırladıklarını anlatarak, ''Artık sadece İstanbul veya Ankara'da değil tüm şehirlerde bu tarz organizasyonlar yapılır hale geldi. Adana da bu şehirler arasında önemli bir yere sahip. Bu yerini Akdeniz Oyunları'nda da gösterdi'' diye konuştu. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ise bu oyunlarda 5 kıtadan 12 ülkenin mücadele edeceğini dile getirerek, tüm takımlara başarılar diledi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Türkiye'nin Akdeniz Oyunları'nda olimpiyatlar dahil her türlü organizasyonu yapabileceğini gösterdiğini vurgulayarak, Arjantin'de bugün politik olmayan gerçekçi bir kararla Türkiye'nin hakkının teslim edilmesi gerektiğini ifade etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da böylesine ağır bir sorumluluğun altından kalkarak başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarına inadığını söyledi. Şampiyonanın ilk gün maçları kapsamında, açılış töreninden önce, Yüreğir Serinevler ile Menderes Spor salonlarında 5 maç oynandı. A Grubu'nda Kanada Güney Afrika'yı 62-31, İngiltere Meksika'yı 67-42 yenerken, Almanya ile İran maçının normal süresi 81-81 eşitlikle tamamlandı. Uzatmalar sonunda Almanya maçı 91-89 kazandı. B Grubu'nda da İtalya Japonya'yı 70-51, İsveç ise Avusturalya'yı 57-55 mağlup etti. Günün son maçında ise Türkiye ile Venezuela karşılaşacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...