Türk futbolu eriyor

Düzenleyen:
Türk futbolu eriyor

SPOR Haberleri

Temsilcilerimizin Avrupa kupalarında aldığı başarısız sonuçların ardından Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında İskoçya’nın gerisine düşerek 13. sıraya geriledi.

Bu sezon Beşiktaş, Galatasaray ve Alanyaspor’un gruplara kalamadan Avrupa maceralarını noktalamalarının ardından Şampiyonlar Ligi’nde Başakşehir, Avrupa Ligi’nde de Sivasspor’un ilk haftayı mağlubiyetle kapatması, Türkiye’yi iki basamak birden aşağı çekti. Bu sonuçların ardından Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında İskoçya’nın gerisine düşerek 13. sıraya geriledi. Sezon bitiminde Türkiye 10. sıraya çıkamadığı takdirde, lig şampiyonu önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynayacak. 

Bu sene 33’üncüyüz

Türk ekiplerinin Avrupa’daki form düzeyi son yıllarda bir hayli düşerken, bu sezon iyice dip yaptı. Galatasaray’ın 3, Beşiktaş’ın 2, Alanyaspor’un 1 karşılaşmayla erken veda ettiği Avrupa’da yoluna devam edecek Başakşehir ile Sivasspor da birer karşılaşmayı geride bıraktı. Türk ekipleri, yaptıkları 8 müsabakada sadece 2 galibiyet çıkarabilirken, 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Bu sonuçlarla an itibarıyla sadece 1,9 ülke puanı toplayabilen Türkiye, UEFA’ya üye 55 ülke arasında 33. sırada bulunuyor.

Transfer harcamaları
Türkiye: 33,24 milyon avro
İskoçya: 24,48 milyon avro
Danimarka: 5,61 milyon avro 
Ukrayna: 1,45 milyon avro 

Ülke puan sıralaması 
10 - Avusturya 31.825
11 - Ukrayna 29.500
12 - İskoçya 29.375
13 - Türkiye 28.900
14 - Danimarka 27.375

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...