Kartal şampiyonluğa kanat çırpıyor (Çaykur Rizespor 2-3 Beşiktaş)

Düzenleyen:
Kartal şampiyonluğa kanat çırpıyor (Çaykur Rizespor 2-3 Beşiktaş)

SPOR Haberleri

Cezayirli yıldız Rachid Ghezzal müthiş asisti ve jeneriklik golüyle takımını uçurdu. Kartal'ın diğer skorerleri N'Koudou ve Gökhan Töre oldu. Rize İsmail Köybaşı ve Djokovic'le goller bulsa da Beşiktaş altın değerinde üç puanı kaptı.

MURAD TAMER

Müthiş baskı
Lider Beşiktaş şampiyonluk yolundaki en zorlu virajlardan birini daha geçti. Siyah beyazlılar maça tam anlamıyla baş döndüren bir baskıyla başladı. Sadece ilk beş dakika içinde Çaykur Rizespor'un kalecisi Gökhan Akkan üç net kurtarışla takımını ayakta tutmaya çalıştı. Beşiktaş önceki Kayserispor maçındaki gibi ön yarı alanda göbeği kalabalık tutarak rakibinin kontratağa çıkmasını engelledi.

Rize pas yapamadı
Sergen Yalçın, Rize deplasmanında bu baskıyı daha da artırdı. Ev sahibi ekip pas yapamıyor hatta yarı sahayı geçmekte bile çok zorlanıyordu. Üste üste gelen ataklar sonucu siyah beyazlılar çok gecikmeden golü buldu. Golden sonra da baskısından vazgeçmedi Beşiktaş. Çaykur Rizespor tehlikeli sayılabilecek ilk atağına 34. dakikada çıkabildi. 

Son bölümde stres
Aboubakar'ın yokluğunda santrforda görev yapan Gökhan Töre'nin attığı golle fark ikiye çıktı. Ghezzal'ın, Sergen Yalçın'ın gollerini hatırlatan vuruşuyla fark üç oldu. İsmail Köybaşı'nın harika firikik golü, hemen ardından Djokovic'in sayısı Kartal'ı bir anda ciddi olarak strese soksa da, Beşiktaş son dört maça üç puanlık farkı koruyarak ve şampiyonluk yolunda daha da güçlenerek girdi. 

Sergen Yalçın: Kimseden korkmuyoruz
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Maşallah herkes kaybetmemizi bekliyor. Beşiktaş orada, şurada, burada kaybeder. Rakiplerin maçları yok mu? Onlar hiç puan kaybetmeyecek, her maçı alacaklar gibi bir algı yapıyorlar" derken, "Oyuncularım aslanlar gibi oynuyor, kazanıyorlar. Kaç maçtır 5 oyuncu değiştiremiyorum. Aldığımız oyuncuların hepsi karakterli, yürekli çıktı" dedi. Hoca, "Hatay'ı aradık, dinlenemiyoruz, maçı bir gün sonra oynayalım dedik. İnsan sağlığı diyorlar ama, yalandan. TFF'ye de teşekkürler. Böyle program mı olur? Biz kime karşı mücadele ediyoruz, bilemiyoruz. Hatay hocası, kendi maçının mutluluğunu yaşamadan Beşiktaş'la ilgili konuşuyor. Konuşmayla olmuyor, göreceğiz cumartesi ne olacağını" dedi.

Josef'ten büyük suçlama: Rize kendisi için oynamadı
Beşiktaş'ın ön liberosu Josef de Souza, "Kim bizim şampiyon olmamamız için ne yaparsa yapsın, biz şampiyon olacağız" derken, "Biliyoruz ki Rizespor'un bizimle berabere kalması için inanılmaz bir prim ortaya koydular. Rizespor sadece kendisi için oynamadı. Bu puanı başkalarına hediye etmek istediler. Allah'a şükür biz bu puanı bırakmadık. Galip gelen taraf bizdik" sözlerini kullandı.

ERSİN: ZOR DEPLASMANDI
Şampiyonluğa 4 kaldı

Beşiktaş'ın file bekçisi Ersin Destanoğlu, "Çok iyi performans sergiledik takım halinde. Skoru da bulduk, son dakikalarda yediğimiz iki gol sonrasında heyecan oldu maçta. Zorlu bir deplasmandı. Kazandığımız için mutluyum. Şampiyonluğa 4 maç kaldı" dedi.

N'KOUDOU: FARK GELİNCE
Rehavete kapıldık

Beşiktaş'ta, Kayseri'den sonra Rize maçını da boş geçmeyen Kevin N'Koudou, "Sahada takım olarak hareket ediyoruz. 3-0 öne geçtikten sonra rehavete kapıldık. Bunu yapmamalıyız. Bu şekilde devam edip, şampiyon olmak istiyoruz" sözlerini kullandı.

SEVİNÇLER YARIM KALDI
Üç gol iptal oldu

Siyah beyazlılar 1-0 öne geçtikten sadece bir dakika sonra ikinci golü Ljajic'le buldu. Bu gol VAR odasından gelen uyarı sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Atiba'nın 44'teki, Rizeli Remy'nin de ikinci yarıdaki golleri geçersiz sayıldı.

REKORLAR GECESİ
Ghezzal, 2010/11'den bu yana bir Süper Lig sezonunda en fazla asist (16) yapan oyuncu oldu. Daha önce Visca (2017/18), Sneijder (2016/17) ve Cicinho (2013/14) 15 asist yapmıştı.
ghezzal 4 gol, 16 asistiyle takımına 22 puan kazandırdı ve Süper Lig'in en verimli oyuncusu oldu.
İlk yarıda Rizespor kalesine 5'i kaleyi bulan tam 10 şut gönderdi. Bu sezon deplasmanda en çok isabetli şut çektiği ilk yarıyı oynadı.
Kartal ilk yarıda rakip ceza sahasında topla 23 defa buluştu, bu sezonki deplasman rekorunu kırdı.
N’Koudou, kariyerinde en çok gol (7) attığı lig sezonunu yaşıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...