Fenerbahçe'nin kızları potada tarih yazdı

Fenerbahçe'nin kızları potada tarih yazdı

SPOR Haberleri

Sarı lacivertliler, Kadınlar Basketbol Ligi’nde Galatasaray’ı 3-0’lık seriyle geçerken 34 maçta 34 galibiyet alarak şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin final serisinde mücadele ettiği Galatasaray’a 3-0’lık üstünlük kurarak 2020-2021 sezonunun namağlup şampiyonu oldu. Final serisinin üçüncü maçını 71-56 kazanan sarı lacivertliler, üst üste üç, toplamda ise 15’inci şampiyonluğunu elde ederken ‘en çok şampiyon olan takım’ unvanını da korudu.

Daha önce de yaptı
Ligde normal sezonu 26’da 26 yaparak tamamlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, play-off çeyrek final serisinde Hatay BB’yi, yarı finalde Çankaya Üniversitesi’ni, finalde de Galatasaray’ı maç vermeden saf dışı bırakarak 34 maçta 34 galibiyetle kupaya uzandı. Ligde daha önce 1997-1998 sezonunda Galatasaray, 2009-2010 sezonunda ise Fenerbahçe namağlup şampiyon olmuştu.

Hedef Avrupa şampiyonluğu
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Kızlarımızla gurur duyuyorum. Namağlup şampiyonluk bizi ayrıca mutlu etti. Bu sene olmadı, kıyısından döndük, seneye Avrupa’da da şampiyon olacağız inşallah. Takımımızı muhafaza edip birkaç transferle kuvvetlendireceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...