Ali Koç: Yeni hocamız yabancı olacak

Düzenleyen:
Ali Koç: Yeni hocamız yabancı olacak

SPOR Haberleri

“Emre bana göre 5-10 yıl içinde Türkiye’nin açık ara en iyi hocası olacak” diyen Koç “Ancak yaşanmışlık ve tecrübe önemli. Geldiğimiz noktada hem onun adına hem bizim adımıza devam etmek risk olurdu” ifadelerini kullandı

EMİN ULUÇ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün basın mensuplarının karşısına çıktı ve birçok konuya açıklık getirdi. En çok merak edilen konu, Fenerbahçe’nin Emre Belözoğlu ile devam edip etmeyeceğiydi. Genç teknik adama hizmetleri için teşekkür eden Koç’un öne çıkan sözleri şöyle: “Yaptığımız transferlerde bazı yanlışlıklar olabilir ama Emre, sportif direktör olarak kısıtlı şartlara rağmen gelmesi imkânsız oyuncuları getirdi. Bu dönemde hem harcama limitlerine uymak hem de transfer kolay değildi.”

ÜÇ ALTERNATİF VARDI
“Sonra kendisini bir anda teknik direktör olarak buldu. Onun döneminde sahada gördüğümüz futbol, bizlerin beklentisine çok daha yakın bir seviyedeydi. Biz şampiyonluğu Sivasspor maçında kaçırdık. Teknik direktörlük konusunda bana göre, üç alternatifimiz vardı. Bunlardan biri Emre ile devam etmek. Diğeri yabancı bir hocanın altında yardımcı teknik adam olarak tecrübe kazanması, üçüncüsü de yabancı bir teknik direktörle devam etmek... Emre, düşünmek için süre istedi, kararı kendisi verecek…”

ARAYIŞA DEVAM
“Bana göre 5-10 yıl sonra Emre açık ara tartışmasız Türkiye’nin en iyi teknik direktörü olacak. Ama bugün yaşanmışlık ve tecrübe çok önemli. İki yıl üst üste şampiyon olursun, kredin olur böyle bir risk alırsın. Ama bizim durumumuzda bu riske girmek tehlikeli ayrıca bu Emre için de risk oluşturabilir. Dolayısıyla Emre’yi de riske atmamak için tercih yaptık ve bunu kendisiyle konuştuk. Zaten her şeyimizi konuştuk. Tercihimiz, arzumuz, odaklandığımız nokta, Portekiz ya da Almanya ekolünden teknik adamlar...”

YILDIZ TAKMAYACAĞIZ
1959 öncesi şampiyonluklarının sayılması talebiyle ilgili de konuşan Koç, "TFF, kendi tarihine ve Cumhuriyetimizin tarihine sahip çıkmalı. Bu talebimizi kuvvetli argümanlarla destekleyerek 'Hakkımızı verin' diyoruz. Bunu altı kulüple beraber yapıyoruz. Buna karşı gelenler olabiliyor. Rahat olun. Derdimiz para pul, yıldız değil. Bizim derdimiz tarihimiz. Para pulu yıldızı sonra gelir. Zaten bundan sonra yıldız takmayacağız" derken TFF'yi suçlayarak, "Türkiye'de futbolun yöneten kurumun performans analizi yok, performans kriteri yok. Sonra Federasyon Başkanı, 'Çok memnunum' diyor! Şampiyonlar Ligi finali de burada olacaktı, gördük" sözlerini kullandı.

KOÇ'TAN İNCİLER
“Algılara bak; ‘Ağustosta şampiyon, Zorlu sezon, Dilmen-Tatlı sezonu… Sonuca bakıyoruz, durum ortada... Bunları dillendirenler şimdi susuyor.”
“Biz şampiyonluğu Sivasspor maçında kaybettik. Evet, bizim 14-15 puanımız gitti. O yapılanlara rağmen getirdik. Ama şampiyonluğu biz kaybettik.”
“Mevcut kadronun üzerine dört beş tane nokta atışı yapacağız. Takıma birer tane stoper, kanat, sağ bek, sol bek ve iki forvet almayı düşünüyoruz.”
"Anadolu Efes Kulübü'nü kutluyorum. Son yedi senedir Türk takımlarının Final Four'da olması, iki kupa eklenince Türk erkek basketbolu Avrupa'da bayağı bir önemli noktada."
“Altı adayla seçime gidecekler Fenerbahçe’yi dilinden düşürmüyor. Niye hep Fenerbahçe? Çünkü bu, F.Bahçe’nin büyüklüğünden kaynaklanıyor.”

SEÇİM 26'SINDA
Ali Koç, sınırlamalardan dolayı pazar günü seçim yapılamayacağı için yeni bir tarih belirlemek mecburiyetinde olduklarını söylerken “Cuma ve cumartesiye denk gelen 25-26 Haziran uygun görünüyor” dedi.

MHK'YA SALVO: TAYİNLER İKİ KİŞİDE
Başkan, "Kurullar olmalı MHK'de. İkisi bu kadar işi yapıyor. yedi kişi var MHK'de. Biri kadın futbol, biri plaj, biri futsal" derken, "Metin Tokat hakem atamalarında olamaz arkadaş, o-la-maz! Olmamalı. Hepiniz bu arkadaşın geçmişini biliyorsunuz. Göz göre göre bu hatayı yapıyor, göz göre göre. Burada sesleniyorum MHK'ye. Olimpiyatlar'da ve EURO 2020'de saha hakemleri başka, VAR hakemleri başka olacak. Avrupa'da başlayacak. İnanın çok faydası olacak" sözlerini kullandı.

YENİ SPONSOR PUMA
Koç, "Yeni sezon sponsorumuz Puma. Adidas'a şükranlarımızı iletiyorum. İş globalleştikten sonra dizayn vs. konularda sıkıntı yaşadık. Esneklik azaldık. Çok dar kalıplara sokulmaya çalışıldık" dedi.

ÜÇ HAFTADA BİTER
BIELSA SEVİYESİNDE

Başkan Ali Koç, yeni hocanın haziranın üçüncü haftasına kadar belli olacağını söylerken “Bielsa listede mi?” sorusuna “Marcelo Bielsa bizle adı çok yazılan bir hoca, ancak henüz kendisiyle bir temasımız olmadı. Ama kalibre olarak o seviyede bir hoca bakıyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

TAKIMDA DİSİPLİNİ BOZAN GİDER
Başkan Ali Koç, takımda aile havasını bir türlü yakalayamadıklarını söylerken “Futbolcular o Sivas maçına çıktığı zaman sahada ölecek ölecek! Milyonlar acı çekiyor. O bilinçte olmayanlarla yollar ayrılacak. Kafayı taktım. Artık tahammülüm yok. Bu disiplini bozan futbolcu, yardımcı, çalışan kim varsa göndereceğiz. Kontratı olsun veya olmasın. Bu sefer çok kararlıyız, disiplinsiz futbolcu olmayacak. Nerede olduklarını bilecekler. Kulübün çimcisine kadar disiplin gelecek” dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...