Fransa Açık'ta çekilen çekilene

Düzenleyen:
Fransa Açık'ta çekilen çekilene

SPOR Haberleri

Fransa Açık'ta çekilen tenisçiler kervanına İsviçreli Roger Federer de katıldı. Federer, vücudunu daha fazla yormak istemediği için turnuvayı yarıda bıraktı.

Dünyanın en ünlü tenisçilerinden Roger Federer'den beklenmedik bir karar geldi. Erkeklerde 8 numaralı seribaşı olan Federer, Fransa Açık'tan (Roland Garros) çekildiğini açıkladı. Kararını sosyal medya hesabından duyuran tenisçi "Takımımla yaptığım görüşmeler sonrası Fransa Açık'tan çekilmem gerektiğine karar verdim. İki diz ameliyatı geçirdim. Ardından bir yılı aşan rehabilitasyondan sonra vücudumu dinlemem ve iyileşme yolunda kendimi zorlamadığımdan emin olmam çok önemli" ifadelerini kullandı.

39 yaşındaki sporcu, kortlara geri dönerek turnuvada 3 maç kazandığı için de mutluluk duyduğunu belirtti.

487 GÜN SONRA GERİ DÖNMÜŞTÜ

Geçen yıl yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre tenisten uzak kalan Federer, Fransa Açık'la birlikte 487 gün sonra grand slam maçına çıkmıştı. Federer'in turnuvadan çekilmesiyle dördüncü turdaki rakibi İtalyan Matteo Berrettini doğrudan çeyrek finale yükseldi.

DEPRESYONDAN SAKATLIĞA...

Öte yandan, daha önce de teniste kadınlar dünya 3 numarası Simona Halep, sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'tan çekilmişti. Halep'in yanı sıra dört Grand Slam şampiyonluğu bulunan 23 yaşındaki tenisçi Naomi Osaka, yaşadığı depresyon ve yöneticiler ile yaşadığı problemler sebebiyle çekilme kararı almıştı. Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty, kadınların 1 numaralı seribaşı olduğu turnuvada çıktığı 2. tur maçını, sakatlığı yüzünden tamamlayamamıştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...