Abdullah Avcı: Bu kural yerliyi tıkar

Abdullah Avcı: Bu kural yerliyi tıkar

SPOR Haberleri

“Rekabeti sağlayacak üretim yapmadığın sürece bu bize zarar verecek. Almanya’nın en iyisi iki Türk. Orada yabancı sınırlaması mı var?”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yeni sezon öncesinde Türk futboluna dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Marek Hamsik, Bruno Peres, Gervinho ve Fode Koita’yı kadroya katan yönetime teşekkür eden Avcı, “Şu ana kadar Avrupa’da bile dört önemli transferi bitiren bir kulüp yok” dedi. Yeniden düzenlenen yabancı kuralına değinen Avcı bunun Türk futbolunu geliştirmeyeceğini, Türk oyuncusunun önünü tıkayacağını söylerken “Almanya 75 milyonluk bir ülke. En önemli oyuncusu iki Türk. Orada yabancı kuralı mı var?” diye sordu.

Yerlinin fiyatı yükseldi
Avcı “8+6 yabancı kuralı Türk futbolcuları geliştirmez, aksine önlerini tıkar. Rekabeti sağlayacak üretim yapmadığın sürece bu bize zarar verecek. Üç yerli oyuncuyla oynayacağım ve birini çıkarırsam yerine yine bir yerli oyuncu alacağım… Bunlar aynı kalitede mi olacak, yaşı ne olacak? Belki de seneye yine değişecek. Dokunduğun yerli oyuncunun fiyatı ikiye katlıyor” siteminde bulundu. Avcı şampiyonluğa oynayan iyi bir takım olmak için çok çalışacaklarını sözlerine ekledi.

AVCI’DAN KISA KISA
Sörloth işi Başkan’da

∂ “Buyursun gelsin dedim. Başkan onun durumunu takip ediyor.. Hamsik çok büyük oyuncu. Türk futboluna çok şey katabilecek birisi. Önemli olan saha içi performansı...” 

Ömür çok iyi olacak
∂ “Sakatlıklar önünü tıkadı ama ondan bu sene çok büyük bir çıkış bekliyorum... Uğurcan için de her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Kulübe para kazandırması önemli...”

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...