Madalya yağmuru

Madalya yağmuru

SPOR Haberleri

Tokyo’da ilk altın madalyamız masa tenisinde Abdullah Öztürk’le geldi. Okçulukta Nihat Türkmenoğlu ile gümüş, Bahattin Hekimoğlu ile bronz aldık. Yüzmede ise Sevilay Öztürk ile üçüncülük yaşadık

Bravo bizim çocuklara… 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında dün bizim adımıza bir hayli bereketliydi. Toplam dört madalya kazandık. Oyunlarda ilk altın madalyamızı ise masa tenisinde Abdullah Öztürk ile elde ettik. Öztürk, finalde Güney Koreli Young Gun Kim'i 3-1 yenerek üst üste ikinci defa paralimpik oyunları şampiyon oldu. Öztürk’ün İstiklal Marşı dinlettiği törende aynı kategoride bronz kazanan Nesim Turan da yer aldı.

Boyacı dördüncü
Ve geçelim okçuluğa… Makaralı yay W1 kategorisinde Nihat Türkmenoğlu, finalde olimpiyat ve dünya rekortmeni Çekyalı David Drahoninsky’ye 142-141 kaybetti, gümüşte kaldı. Aynı kategoride Bahattin Hekimoğlu, İranlı Zandi'yi mağlup ederek bronz kazandı. Yüzmede ise kadınlar 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde Sevilay Öztürk 43,48'lik zamanıyla bronz madalyaya uzandı. Sümeyye Boyacı ise finali dördüncü sırada tamamladı.

Golbolde çeyreği kaptık!
Paralimpik Oyunlarında kadınlar golbolde Millîler, ABD'ye 4-3 yenilmesine rağmen grubu lider bitirdi ve çeyrek finalde Avustralya'yla eşleşti. Maçımız bugün 11.45'te. Erkeklerde ise Ukrayna’yı 1-0 ile geçen Türkiye çeyrek final biletini aldı. Yüzmede ise Elif İldem, 100 metre serbest stil S1 kategorisinde ise 21 yıllık paralimpik rekorunu kırarak (3.17.54) önemli bir başarı elde etti.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...