HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Messi Pele'nin rekorunu kırdı!

Düzenleyen: /
Messi Pele'nin rekorunu kırdı!
Messi, Pele, Rekor, Haber

SPOR Haberleri

Uluslararası maçlarda en çok gol atan Güney Amerikalı futbolcu ünvanlı Pele'nin rekoru, 2022 Dünya Kupası Elemelerinde Bolivya'ya karşı "hat-trick" yapan Arjantinli yıldız Lionel Messi tarafından egale edildi.

Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Messi, uluslararası maçlarda en çok gol atan Güney Amerikalı futbolcu unvanını Pele'nin elinden aldı. 2022 Dünya Kupası Elemelerinde Bolivya'ya karşı "hat-trick" yapan Arjantinli yıldız, bu ünvanın yeni sahibi oldu.

İLK YARIDA BİR İKİNCİ YARIDA 2 GOL GELDİ
Güney Amerika Elemelerinde Arjantin, sekizinci maçında sahasında Bolivya'yı ağırladı. 34 yaşındaki Messi, 14, 64 ve 88. dakikalarda attığı gollerle ülkesine 3-0'lık galibiyeti getirirken, yeni bir rekorun da sahibi oldu.

Milli formayla çıktığı 153 maçta 79 gol atan Messi, Brezilyalı efsane futbolcu Pele'yi geride bırakarak uluslararası maçlarda en çok gol atan Güney Amerikalı futbolcu unvanını aldı.

Kariyerinde 92 kez milli formayı giyen Pele, 77 gol atmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...