Fenerbahçeli Enner Valencia tarihe geçti

Düzenleyen:
Fenerbahçeli Enner Valencia tarihe geçti

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia, Bolivya karşılaşmasında attığı 2 golle toplam gol sayısını 33'e çıkardı ve milli takım formasıyla en fazla gol atan futbolcu olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe forması giyen Ekvadorlu forvet Enner Valencia, milli takımında tarihine geçti. 2022 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde 10. maçlar oynanırken, Ekvadorlu forvet Valencia, sahalarında Bolivya'yı 3-0 yendikleri mücadelenin 17 ve 19. dakikalarında fileleri havalandırdı.

Galibiyetin en büyük mimarlarından olan ve bu karşılaşmada gol sayısını 33'e yükselten 31 yaşındaki Valencia, Agustin Delgado ile paylaştığı "Ekvador Milli Takımı'nın en skorer futbolcusu" unvanını tek başına ele geçirdi.

Fenerbahçeli Enner Valencia tarihe geçti

GÜNEY AFRİKA ELEMELERİNDE SON DURUM

10 takımın tek grupta mücadele ettiği elemelere, 5 karşılaşmayla devam edildi. Bir maç eksiği bulunan takımlardan Brezilya 27 puanla lider, Arjantin ise 19 puanla 2. sırada yer aldı. Bu iki ekibi, 16 puan toplayan Ekvador ve Uruguay izledi.

Grupta ilk 4'e girecek ekipler, Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'na doğrudan katılacak. Grupta 5. olan takım ise play-off oynamaya hak kazanacak.

Oynanan müsabakalarda alınan sonuçlar şöyle:

Peru-Şili: 2-0
Ekvador-Bolivya: 3-0
Venezuela-Brezilya: 1-3
Uruguay-Kolombiya: 0-0
Paraguay-Arjantin: 0-0

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...