Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son dakika: Burak Elmas'tan adaylık açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Son dakika: Burak Elmas'tan adaylık açıklaması

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Nisan ayındaki seçimde aday olmayacağımı açıklamıştım. Haziran ayında yapılacak olan seçimde de aday olmayacağımı açıklıyorum" dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Nef Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında Haziran ayında yapılacak olağanüstü seçimli genel kuruldaki adaylık konusuna açıklık getirerek başlayan Elmas, "Ümit ediyorum Galatasaray başkan olarak son çıkışım. 30 Nisan’daki seçimde aday değildim. 11 Nisan’da yapılacak seçim için de aday değilim" dedi.

"İKTİDAR MÜCADELESİ DEĞİL, GALATASARAY MÜCADELESİ"

30 Nisan'da yapılan olağanüstü divan kurulu toplantısında gelen eleştirilere cevap veren Başkan Elmas, "Biz aday olurken, zor bir dönemde olduğumuzu söyledik. Bunun bir iktidar mücadelesi olmadığını, Galatasaray mücadelesi olduğunu dile getirdik. Bu dönemde çok ciddi Galatasaray'ın geleceğini etkileyecek hamleler yaptık. Özellikle duyulmayan ve duyulması istenmeyen konular var" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da kısa sürede gerçekleştirilen hamlelere değinen Elmas, "Geldiğimizde 50 milyon Euro olan futbol takım maliyetini bu sezon başında 27 milyon Euro’ya indirdik. Kiralık oyunculardan çıkarak Galatasaray’ın geleceğine yatırım yaptık. 85 milyon TL vadesi geçmiş borç ödedik. Bunlar 6 ayda yapılanlar. 27 milyon TL vadesi geçmiş borçlardan indirim aldık. Açılan davalarda 16.2 milyon TL indirim alarak uzlaşamaya gittik. Gayrimenkullerin durumlarını üyelerle paylaştık. Uzun zamandır süren bir türlü halledilememiş olan Galatasaray markasın için önemli olan Galatasaray Adası’nın hukuki davalarını iyi takip ederek Galatasaray Adası’nı ait olduğu Galatasaray’a tekrar kazandırdık. Kemerburgaz’da gerekli izinleri aldık. Yeni gelen yönetim, onayı çıkmış bir proje, izinleri alınmış bir arazi bulacak" dedi.

"MAHKEME KARARIYLA GALATASARAY'I YÖNETMEYE DEVAM ETTİLER"

Yapılan olağan divan kurulu toplantısında Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay’ın konuşmalarına cevap veren Elmas, "O divan toplantısında, benim ailemi işin içine karıştıran Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'a cevap vereceğim. Genel kurul iradesini hiçe saymış, 'kuruş değil, duruş' tweetleriyle kendilerine takipçi kazanmak için yola çıkmış insanların neler yaptığına bakalım. İbra olmadıktan sonra 2 sene mahkeme kararıyla Galatasaray’ı yönetmeye devam ettiler. Bazı üyelerin, Galatasaray Liseli kardeşlerimizin linç edilmesine sessiz kaldılar. Galatasaray’ı bir oyun olarak gören, bu oyunun Galatasaray’a verdiği zararla ilgili hiçbir endişesi olmayan insanlar, Galatasaray’da maalesef bunu yapmaya devam edecekler. Ben bu oyunun parçası olmayacağım gibi bu oyunla mücadele etmeyen dışardan devam edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Elmas, Galatasaray'da olağanüstü seçim olması için illegal bahis siteleriyle beraber çalışanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

"TORRENT'İN TAZMİNATI OLAYI ÇİRKİNLEŞTİRDİ"

Futbol takımının yüksek maliyetli oyuncular transfer edemeyeceğini vurgulayan Burak Elmas, şu ifadeleri kullandı: "Sportif direktörümüz transfer stratejisi sunacak. Gelecek olan yönetim uyar mı bilemem. Yapılacak hamleler belli. Bir sonraki yönetim, takımı lider yabancılarla daha uygun maliyetle yönetme şansına sahip olacak. Umarım kendileri de doğru seçimler yaparlar. Bu yıl çok zor bir sezon geçirdik. Genç oyuncu grubunun özgüven kaybı yaşadığı bir dönemde işler kolay olmuyor.

Maalesef seçim döneminde görevdeki hocanın da işini yapması zorlaştı. Gittiğinde şampanya patlatılacağı söylenen bir teknik direktör, nasıl takıma özgüven aşılayabilir. Rakiplerimiz de sezon içinde kaç teknik adamla çalıştı. Bu doğal bir durum ama lig devam ediyor. Tazminat olayı da çok çirkinleştirildi. Geldiğimizde, uzun vadeli bir bakış açısına 5 aylık kontrat yapacak halimiz yoktu. Bunlar iyi niyetli olmayan şeyler. Torrent iyi bir insan, iyi bir teknik adam, bunu araştırarak göreve getirdik. Uzun vadede Avrupa’da mücadele eden yapı için çalıştık. Maalesef bunun bir ayağı olan Campos görevden ayrıldı. Bizden sonra gelecek olan isimler bunu değerlendirir mi bilemiyorum."

"SEÇİME KADAR OYUNCU SATIŞI YAPMAYACAĞIZ"

Seçimin yeniden iptal olması durumunda yine aynı reaksiyonu vereceğini aktaran Elmas, "Benim reaksiyonum 30 Nisan’da da 11 Haziran’da da değişmedi. Aday olmayı düşünmedim. Davayı açan üyemiz herkesin kanalına çıkıp niyetini anlattı. Kendisine neden yaptığını sorabilirsiniz. Anladığım kadarıyla kendisi aday oluyor. Ona sorulması gereken soruyu bana sormayın. Kendisinin bana tavsiyesi varmış, bana tavsiye veren çok. Konu ben değilim, konu Galatasaray. Bu aşamada tavsiyelere karnım tok. Liste oluşturma çabam olmadı, kimseye de teklif yapmadım ve kimseye aday olacağımı söylemedim” dedi.

Mevcut futbolcular konusunda herhangi bir teklif olmadığını da söyleyen Elmas, "Bana ulaşan herhangi bir resmi teklif yok. Duyduğumuz ilgiler var ama gelen resmi teklif olmadı. Seçime kadar olan süreçte herhangi bir oyuncu satışı yapmama kararı aldık" diyerek sözlerine devam etti.

"SEÇİM İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Mahkeme kararları karşısında doğru olan savunmaları yaptıklarını hatırlatan Burak Elmas, "Seçim dönemiyle ilgili bütün mahkeme kararlarına karşı doğru olan bütün savunmaları yaptık. Mahkeme kararları hakkında bir şey söylemem yanlış olur. Seçim 4-11 Haziran’da yapılacak ve yapılması için elimizden geleni yapacağız. Ancak adaylara karşı aynı samimiyette olmayacağımı söyleyebilirim” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...