Erling Haaland resmen Manchester City'de... Norveçli yıldız golcü bilinmeyen özelliğini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Erling Haaland resmen Manchester City'de... Norveçli yıldız golcü bilinmeyen özelliğini açıkladı

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Manchester City daha önce kadrosuna kattığını açıkladığı Erling Haaland'ı sosyal medya hesaplarından tanıttı... Norveçli süper golcünün çocukken Manchester City taraftarı olmasının ön plana çıkartıldığı tanıtımda 21 yaşındaki santrforun hiç yayınlanmayan fotoğrafları servis edildi.

Manchester City, yılın transferi Erling Haaland'ı resmen açıkladı... Borussia Dortmund'a 75 milyon euroluk serbest kalma bedelini yatırarak Norveçli süper yıldızı kadrosuna katan Premier League şampiyonu, çocukken Manchester City taraftarı olmasının ön plana çıkartıldığı tanıtımda 21 yaşındaki santrforun hiç yayınlanmayan fotoğraflarını paylaştı. Haaland yeni takımına 5 yıllık imza attı.

ERLİNG HAALAND YILLIK ÜCRET NE KADAR?

Manchester City daha önce Erling Haaland'ın haftalık 375 bin pound alacağını açıklamıştı. Bu rakamla, takımın en çok maaş olan oyuncusu Kevin De Bruyne ile Haaland eşitlenmiş oldu. Haaland transferinde babasına ve menajeri merhum Raiola'ya 20'şer milyon euro komisyon ödendi. Gol makinesinin ise en az 50 milyon euro imza parası aldığı belirtiliyor.

Erling Haaland resmen Manchester City'de... Norveçli yıldız golcü bilinmeyen özelliğini açıkladı

BABASI CİTY'DE TOP OYNADI

Erling Haaland'ın Manchester City sevdası babası Alfie'den kaynaklanıyor. Alf-Inge Haaland, 2000-03 yılları arasında City forması giymişti. 

Borussia Dortmund'da geçen 2 sezonda 86 maça çıkan ve 89 gol atan 21 yaşındaki Erling Haaland, dünyanın en iyi golcüsü olarak gösteriliyor. Haaland'ın kulüp sitesindeki sözleri şu şekilde:

“Her zaman City'yi izlerdim. Özellikle son sezonlarda izlemeye bayılıyordum. Oyun tarzlarına hayran olmamak elde değil, heyecan verici ve benim gibi bir oyuncu için mükemmel olan birçok şans oluşturuyor. Bu kadroda çok fazla birinci sınıf oyuncu var ve Pep tüm zamanların en iyi teknik direktörlerinden biri, bu yüzden hedeflerimi gerçekleştirmek için doğru yerde olduğuma inanıyorum."

"Gol atmak, kupalar kazanmak ve bir futbolcu olarak gelişmek istiyorum ve bunu burada yapabileceğimden eminim. Bu benim için harika bir hamle ve sezon öncesi başlamak için sabırsızlanıyorum."

Erling Haaland resmen Manchester City'de... Norveçli yıldız golcü bilinmeyen özelliğini açıkladı

BEGİRİSTAİN: ARADAĞIMIZ HER ÖZELLİĞE SAHİP

Futbol Direktörü Txiki Begiristain ise transfere ilişkin şunları ekledi:

"Birkaç yıldır Erling'i izliyoruz, bu yüzden onu buraya, Manchester City'ye getirmekten mutluluk duyuyoruz. O çok büyük bir yetenek ve son birkaç sezonda Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri oldu. Gol rekoru olağanüstü ve Borussia Dortmund'daki ve özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki performansları, en üst düzeyde başarılı olabileceğini kanıtladı. Erling, bir forvette istediğimiz her şeye sahip ve bu kadroda ve bu sistemde başarılı olacağından eminiz. Yükselişi dikkat çekici, ancak hala sadece 21 yaşında. En iyi yılları onun önünde ve Pep ile daha da iyi çalışabileceğinden eminiz. Bu kulübümüz için çok heyecan verici bir transfer ve eminim taraftarlarımız Erling'in bu takımdaki performansını izlemekten keyif alacaklardır."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...