Formula 1'de Vettel'den şampiyonluk ve rekor

Formula 1'de Vettel'den şampiyonluk ve rekor

SPOR Haberleri

Formula 1'de Hindistan Grand Prix'ini kazanan Red Bull pilotu Sebastian Vettel şampiyonluğunu ilan etti ve 4 kez üst üste şampiyon olan en genç pilot oldu.

Formula 1 'de Hindistan Grand Prix'ini kazanan Red Bull 'un Alman pilotu Sebastian Vettel, bitime 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Vettel, bu şampiyonluk la 4 kez üst üste şampiyon olan en genç pilot oldu. Sezonun 16. yarışı Hindistan Grand Prıx'sinde damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başaran Sebastian Vettel oldu. nbsp;Vettel'i Nico Rosberg ve Romen Grojan izledi. nbsp; Vettel'in şampiyonadaki en yakın rakibi Fernando Alonso ise ancak 11'inci sırada finiş görebildi. Hindistan'da bu sezonki üst üste 6'ıncı yarışını kazanan nbsp; Vettel böylece Alonso ile olan puan farkını 115'e çıkararak nbsp; sezonun bitimine nbsp; 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

26 yaşındaki Alman pilotu Formula 1'de Juan Manuel Fangio ve Michael Schumacher'den sonra üst üste 4 şampiyonluk yaşayan üçüncü pilot oldu.

Vettel ayrıca, bu şampiyonlukla 4 kez üst üste şampiyon olan en genç pilot oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...